Nuksu pysyy suljettuna ainakin kaksi kuukautta - Pirkanmaa - Aamulehti

Rajun ilkivallan kohteeksi joutunut nokialainen nuorisotila pysyy suljettuna ainakin kaksi kuukautta

Nokian uimahallin nuorisotila joutui viikko sitten käsittämättömän ilkivallan kohteeksi.

9.2.2019 12:00

Nokian uimahallin nuorisotila Nuksussa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna tehty ilkivalta aiheutti niin mittavat vahingot, että tilat joudutaan pitämään suljettuna ainakin kahden kuukauden ajan.

Nokian vapaa-aikajohtaja Marko Ojala sanoo, että maanantain tai tiistain aikana selviää, millaisia vaihtoehtoja tilojen korvaamiselle on.

–Kuvio on hankala, koska ainakaan minulla ei ole tiedossa keskustan alueella sellaista tilaa, jossa olisi tarpeeksi neliöitä ja hintakin olisi kohdallaan.

Nuorisotila päätyi hyvin huonoon kuntoon, kun sen irtaimistoa tuhottiin.

Ojala arvioi, että Nuksun tiloilla on sen aukioloaikoina käynyt 30–60 nuorta illassa. Koska Koskenmäen nuorisotilat suljettiin jo syksyllä, tällä hetkellä ainoa nuorisotila löytyy Harjuniityn koululta.

Alkuviikosta selvinnee sekin, voidaanko Harjuniityn tilojen aukioloaikoja laajentaa, tai voidaanko Koskenmäen tilat ottaa väliaikaisesti uudelleen käyttöön.

Kaupunki ei nimittäin ole vielä luopunut Koskenmäen tiloista, sillä alun perin ovet piti pistää säppiin vasta tänä keväänä. Syksyllä kävijämäärä oli kuitenkin sen verran pieni, että sulkemista aikaistettiin.

–On selvää, että ainakaan kaikki Nuksussa käyneet nuoret eivät halua tai pääse kulkemaan Harjuniityn tai Koskenmäen tiloille. On todella kurjaa, että ilkivallan tekijät näyttäisivät ilmeisesti olevan Nuksussa käyneitä nuoria, ja seuraukset kostautuvat nyt myös niille, jotka eivät ole tehneet mitään ja haluaisivat edelleen käydä tiloilla, Ojala harmittelee.

Vaikka keskustan alueelta löytyisikin Nuksulle korvaavat tilat, asia ei ole aivan yksinkertainen. Ojalan mukaan kaksi kuukautta on verraten lyhyt aika, ja jos tiloja ryhdytään rakentamaan alusta asti uusiin tiloihin, sekin maksaa.

–Kahden kuukauden korjausaika on vasta arvio, mutta toivon, että se riittää. Nuoret varmaankin pärjäisivät pari kuukautta ilman tilojakin, mutta kyllä kaupunki haluaa ja sen pitäisi pystyä tarjoamaan palvelua tuonakin aikana.

Nuorisotila oli sotkettu ja lasinsiruja lojui kaikkialla.

Lue myös:Uimahallin nuorisotila joutui rajun ilkivallan kohteeksi – Paikat oli hajotettu, kallista elektroniikkaa rikottu ja kaiken päälle tyhjennetty jauhesammutin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: