Norri valitti uuden liikuntahallin kaavasta Ikaalisissa - Pirkanmaa - Aamulehti

Valitus uhkaa liikuntahallin rakentamista Ikaalisissa – Kaupunginjohtaja: "Olisi erittäin vaikeaa kuljettaa kaikki oppilaat yli kuuden kilometrin päähän kylpylään"

Hiekkakentälle tulisi uuden liikuntahallin myötä oma liittymä Vanhalta Tampereentieltä.

28.1.2019 18:29

Valitus valtuuston joulukuulla päättämästä kaavasta uhkaa siirtää uuden liikuntahallin rakentamisen Ikaalisissa.

Kaupunki on hakemassa valtion avustusta ensi vuodelle liikunnan monitoimikeskuksen rakentamiseen. Hanke on alustavasti valtion listoilla. Hakemus tuesta on jätettävä viimeistään tämän vuoden joulukuulla. Arvioiden mukaan noin viisi miljoonaa euroa maksavaa hallia valtio tukisi enintään 750 000 eurolla.

Entinen valtuutettu, yrittäjä Lauri H. Norri teki valituksen hallinto-oikeuteen. Hän toteaa valituksessaan muun muassa, että Ikaalinen on kaavoittanut jo 2000-luvun alussa Ikaalisten kylpylästä alueen liikunta- ja monitoimihallia varten. Norrin mukaan kaupunki lunasti tontin sitä varten jo 1970-luvulla käyttäen etuosto-oikeutta.

Kylpylän monitoimihalli ei toteutunut, sillä kylpylän tuolloinen omistaja ei innostunut investoinnista.

Lue myös:

Ikaalinen aikoo rakentaa uuden liikuntahallin, johon mahtuu tuhatpäinen yleisö – Vanhan hallin korjaaminen oli liian suuri riski

Valituksessa Norri toteaa, ettei uudessa kaavoitushankkeessa "harrastettu minkäänlaista vuorovaikutus- tai suunnitelman osallistumismenettelyä", kuten laki edellyttää. Hän epäilee, että kylpylän alueen nykyinen omistaja ei ollut tietoinen koko Ikaalisten keskustan kaavoitusasiasta.

Kaupunginjohtaja Kari Tolonen toteaa, että vanhentunutta Ikaalisten liikuntahallia ei voi korvata kylpylän alueen monitoimihallilla. Uutta hallia on suunniteltu nykyisen palloilukentän paikalle. Tällä paikalla se palvelisi keskustan Valkean Ruusun koulua, tulevaa kauppaoppilaitosta sekä Ikaalisten lukion ja yhteiskoulun opiskelijoita.

–Olisi erittäin vaikeaa kuljettaa kaikki oppilaat yli kuuden kilometrin päähän kylpylään. Koulun vieressä se kuuluu selkeään kokonaisuuteen, Tolonen toteaa.

Noin 1 300 katsojaa vetävä sali on esimerkiksi Sata-Häme Soin suurten konserttien tila. Urheiluväki saa sinne muun muassa 40 metrin lämmittelysuoran, neljä lentopallokenttää ja heittäjille oman nurkkauksen. Sinne on e-urheilulle suunniteltu oma tila ja terveysliikkujillekin oma osasto peilisaleineen. Ikaalinen tähtää suurten turnausten ja urheilutapahtumien järjestäjäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos