Uusia työpaikkoja avautui viime vuonna Pirkanmaalla eniten 12 vuoteen - Pirkanmaa - Aamulehti

Uusia työpaikkoja avautui viime vuonna Pirkanmaalla eniten 12 vuoteen – Tampereen tilanne on parantunut merkittävästi

Palvelu­ ja myyntityössä oli viime vuonna tarjolla yli 1 000 avointa työpaikkaa

24.1.2019 11:35

Pirkanmaan työllisyystilanne jatkaa kohenemistaan. Viime vuoden lopussa työttömien työnhakijoiden määrä oli Pirkanmaalla yli viidenneksen alempi kuin vuotta aiemmin.

Työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla vuoden 2018 joulukuussa 22 659 henkilöä. Määrä laski vuositasolla lähes 5 900 henkilöllä.

Tilanne näyttää samalta tai jopa hieman paremmalta kuin vuoden 2006­–2008 olleen nousukauden aikana.

Työttömyysasteessa Pirkanmaa peittosi vertailun koko maan lukemiin. Pirkanmaalla työttömyysaste oli joulukuussa 9,3 prosenttia, kun koko maassa vastaava luku oli keskimäärin 9,7 prosenttia.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli joulukuussa 256 504 henkilöä, mikä tarkoitti 13,2 prosentin laskua vuodentakaisesta. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa.

Tampereen työttömyys laski

Tampereen työttömyystilanne on viime vuoden aikana parantanut. Työttömiä työnhakijoita oli viime joulukuussa 21 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2017 joulukuussa.

Suurten kaupunkien välisessä vertailussa Tampere on kivunnut yhdeksännelle sijalle paremmasta päästä laskettuna, kun vielä vuosi sitten kaupunki keikkui listan häntäpäässä.

Tamperetta kiusaa kuitenkin edelleen rakennetyöttömyys, joka koettelee 7 746 henkilöä eli noin 60 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista. Laskua edellisestä vuodesta oli kuitenkin yli 2 700 henkilöä

Työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden lopussa vähintään neljä prosenttia kaikissa Pirkanmaan kunnissa. Osassa lasku oli jopa yli 30 prosenttia vuoden 2017 joulukuuhun verrattuna.

Suurimmat positiiviset muutokset olivat Juupajoella, Kangasalalla, Kihniössä ja Lempäälässä. Näissä kunnissa työttömyys laski vähintään 25 prosenttia edellisen vuoden luvuista.

Uusia työpaikkoja avautui enemmän kuin aiempina vuosina

Uusia työpaikkoja avautui viime vuoden aikana enemmän kuin minään muuna vuotena viimeisen 12 vuoden aikana. Edellisvuodesta avoimien työpaikkojen määrä kasvoi 4 100 työpaikalla eli noin seitsemällä prosentilla.

Palvelu­ ja myyntityössä oli tarjolla yli 1 000 avointa työpaikkaa, mikä oli määrällisesti neljännes kaikista tarjolla olevista uusista työpaikoista. Rakennus-­, korjaus-­ ja valmistustyöt sekä prosessi­- ja kuljetustyöt kattoivat lähes kolmanneksen kaikista uusista työpaikoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos