Pirkanmaa sai 5–10 senttiä lunta, ajokeli paikoin huono – Aamulehden jakoaikaa jatkettu tunnilla - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaa sai 5–10 senttiä lunta, työmatkaliikenne hidastelee mutta kolareita ei ole tullut – Aamulehden jakoaikaa jatkettu tunnilla

Tältä näytti ohitustiellä Sarankulman kohdalla aamukahdeksalta.

14.1.2019 6:25 | Päivitetty 14.1.2019 8:44

Viikko alkoi maanantaina lumisena Pirkanmaalla. Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on muuttunut aamun aikana huonoksi, keskinopeus laskee ja onnettomuusriski on kohonnut.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin aamukahdeksalta, että autoilijat ovat osanneet varautua lumisateisiin ja ajaneet tähän mennessä maltillisesti ja ajaneet rauhallisesti ilman kolareita Tampereen seudulla.

–Ei isompia, rekat olivat vähän ongelmissa risteysalueilla, Ossi Riikonen kertoi päivystyksestä.

Ajonopeudet olivat tippuneet läntisellä kehätiellä jopa niin alas, että Sarankulmassa ajettiin Aamulehden uutispäällikön Riina Nevalaisen mukaan kahdeksan aikoihin noin 10 kilometriä tunnissa.

Junaliikenne kulki mainiosti. VR ei aamukahdeksalta kertonut yhdenkään aamujunan olevan myöhässä.

Yön lumisateet jatkunevat iltapäivään asti. Lunta on kertynyt Pirkanmaalle jo kohtuullisesti. Tampereen Härmälän mittausasemalla lumensyvyys oli 24 senttiä, Juupajoen Hyytiälässä 33 senttiä.

Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr sanoo, että Pirkanmaalle satoi maanantaiaamuun mennessä yleisesti viitisen senttiä lunta, pakoin hiukan enemmänkin.

–Sellaista kevyttä höttöä, joka painuu kyllä kasaan. Lunta tulee vielä parin tunnin ajan Tampereen seudulla. Tampereen länsipuolella on sankankin lumisateen alue, mutta sateet kuivahtavat iltapäivään mennessä, kun sadealue siirtyy itään. Seuraavana yönä voi hiukan sadella lisää.

Föhr sanoo, että päivitettyjä varmempia lukuja Pirkanmaan lumensyvyydestä saadaan aamupäivän aikana.

Aamukuuteen mennessä Pirkanmaalla ei ollut vielä sattunut onnettomuuksia. Pirkanmaan pelastuslaitos kehottaa olemaan maltilla liikenteessä ja muistuttaa hankalasta ajokelistä.

Auraamattomat tiet olivat kevyen hötön peitossa maanantaiaamuna.

Aamulehden jakeluaikaa on jatkettu tunnilla huonon kelin takia. Ajo- ja kävelykeli on huono oikeastaan vain siellä, missä väyliä ei ole aurattu. Risteykset voivat olla liukkaita, mutta päätiet vaikuttivat aamulla kuivilta.

Koska lumi on ollut kevyttä, isoja sähkökatkoksia ei ole tiedossa ainakaan ennakkoon. Pirkanmaalla sähkökatkoja oli maanantaiaamuna vain Ikaalisissa, Orivedellä ja Ylöjärvellä, yhteensä reilulla sadalla asiakkaalla.

Aamulehti seuraa aamuliikennettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut