Gospelmuusikko Pekka Simojoki Lempäälän 40 vuotta täyttävässä gospeltapahtumassa - Pirkanmaa - Aamulehti

Gospelkonkari Pekka Simojoki: "Hengelliseltä haiskahtava rajataan radiokanavilta pois" – Lempäälän tapahtuma jo keski-iässä

Pekka Simojoki nautti perjantai-iltana päästessään esiintymään Lempäälään Hakkarin liikuntahalliin täydelle salille.

4.1.2019 21:22

Gospelmuusikko Pekka Simojoki Kangasalta heilautti perjantai-iltana epäuskoisena päätään laskiessaan, milloin hän esiintyi ensimmäisen kerran Suomen vanhimmassa gospeltapahtumassa Lempäälässä. Hän korkkasi Uusi alku -nimen saaneen tapahtuman jo 30 vuotta sitten.

Suomessa gospeliksi lasketaan Simojoen mukaan kaikki modernilla tyylillä esitetty hengellinen musiikki toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa gospel on mustien kirkkomusiikkia.

Vaikka Suomessa gospelin kirjo on laaja, se ei tarkoita Simojoen mukaan avoimia ovia esimerkiksi radiokanaville.

–Meillä on ehdoton raja. Eihän jollain Novalla tai vastaavalla radiokanavalla voida soittaa mitään hengelliseltä haiskahtavaa. Täällä ajatellaan, että se mikä haiskahtaa hengelliseltä tai uskonnollisesta, on yksityinen asia, Simojoki sanoo.

–Taasen Amerikassa Whitney Houston ja kumppanit tekevät gospellevyjä ja jokainen radioasema soittaa hyvää gospelia, eikä rajaa sitä pois, hän jatkaa.

Myös gospelartisti Jukka Leppilampi esiintyi perjantaina Lempäälässä. Leppilammen esitys liikutti ihmisiä kyyneliin asti.

Simojoki ei niele ajatusta siitä, että gospel ei kehity mihinkään päin Suomessa. Hän nostaa esiin kymmenen vuoden takaiset hengelliset hevibändit ja tämä päivän räppärit.

Lempäälän nuori seurakunta järjestää 40 vuotta täyttävän Uusi alku -tapahtuman juhlan kunniaksi kaksipäiväisenä. Perjantaina lauteille asteli suomalaisen gospelin konkareita yksi toisensa jälkeen, Simojoen lisäksi esimerkiksi Tarvo Laakso, Hessu Kärhä ja yhtenä yllätysesiintyjänä loppuillasta Juha Tapio. Lauantaina kuullaan gospelin uusia nimiä.

Aivan konsertin alussa oli vielä muutama paikka vapaana katsomossa.

Uusi alku -tapahtuma jatkuu lauantaina

Kello 12–14 openstage, Mikko Vaismaa (stand up).

Kello 14 kls., BigBless, Leevi Helo (stand up), Miikka Korkatti (taikuri) ja Mikko Vaismaa (stand up).

Kello 16 messu, Henri Karvinen ja Hope houseband.

Kello 17.30–19.30 ruokailu.

Kello 18 toimintakanavia.

Kello 19.30–22 Social Beingz (UK), GFM, Samuli Luomaranta (stand up), Room 831, openstagen parhaita.

Paikka: Hakkarin liikuntahalli.

Lippu: 10 euroa / päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: