Pelastuslaitos: Kysy ikäihmiseltä, miten hänellä sujuu? - Pirkanmaa - Aamulehti

Pelastuslaitos: Kysy katkosalueella asuvalta ikäihmiseltä, miten hänellä sujuu? – Osa saa sähköt takaisin vasta torstaina

Eltel Networksin asentaja Sami Salmela korjasi sähkölinjaa Valkeakoskella Aapeli-myrskyn jäljiltä keskiviikkona.

2.1.2019 19:53

Osa sähköyhtiöiden asiakkaista saa Pirkanmaalla sähkön takaisin myrskykatkosten jälkeen viimeistään torstaina. Samaan aikaan pakkanen laskee alle kymmenen asteen.

Mitä asukkaiden pitää ottaa huomioon sähkön palattua, tilannekeskuspalomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitoksesta?

–Pääasiallinen huoli on oikeastaan haja-asutusalueiden yksin asuvissa ikäihmisissä. Omaisten kannattaisi kysellä heiltä, miten asiat sujuvat.

–Jos jotain hyvää haetaan, niin isoimmat ongelmat ovat haja-asutusalueella, jossa pääsääntöisesti taloissa on mahdollisuus lämmittää puulla. Oikeasti kylmäksi jääviä talouksia on vähän.

Lue myös:

Tässä koonti päivän tapahtumista: Näin Aapeli-myrsky runteli Suomessa ja laittoi ennätyksiä uusiksi, Ylöjärvi ja Parkano kärsivät eniten Pirkanmaalla

Leena ja Usko Nurmisella oli talossaan Valkeakoskella lämmintä, mutta kahvit keitettiin kaasupullon päällä – myrsky katkaisi sähköt keskiviikkona kello 03

Katkoksen tultua saattoi jäädä sähkölaitteita päälle. Niistä voi aiheutua vaaraa.

–Laitteet kannattaa ottaa verkosta irti ja panna takaisin sähkön palauduttua. Näin ei ainakaan riko herkkiä laitteita.

Pitääkö sähkölaitteita ottaa vähitellen käyttöön ja lämmittää ruoka mikroaaltouunissa kuten neuvotte sivustollanne, verkoista vastaava johtaja Kenneth Hänninen Energiateollisuudesta?

–Ei, en jaksa uskoa, että liesien yhtäaikainen käyttö katkon jälkeen kuormittaisi verkkoa liikaa, sillä järjestelmämme on tehty isoja kuormia kuten kiukaita varten.

Sähkön tultua takaisin voi palata normaaliin elämään?

–Jos mahdollista, kannattaa olla kotona silloin. Jos se ei ole mahdollista, kannattaa varmistaa, että mikään sähkölaite ei ole päällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos