Pelastuslaitoksen aattoillan kiireet alkoivat – roskakatos tulessa Hervannassa, samaan aikaan kolarit Pirkkalassa ja Akaassa - Pirkanmaa - Aamulehti

Pelastuslaitoksen aattoillan kiireet alkoivat – roskakatos paloi Hervannassa niin kovaa, että autojen keulat sulivat, samaan aikaan kolarit Pirkkalassa ja Akaassa

Lukijan kuva palopaikalta Hervannasta

31.12.2018 21:24 | Päivitetty 31.12.2018 22:57

Pirkanmaan pelastuslaitoksen uudenvuodenaattoilta on ollut iltayhdeksän jälkeen kiireinen. Palomestari Jari Hiltunen kertoo, että useita yksiköitä oli sammuttamassa roskakatosta Tampereen Hervannassa Opiskelijankatu 23:n pihalla.

–Tilanne on hallinnassa eikä ihmisiä ole vaarassa. Roskis- ja Molok-keikat ovat työllistäneet meitä tänään muutenkin, Hiltunen kertoi.

Iltakymmeneltä katos oli sammutettu ja vahingot tarkastettu: myös kahden lähellä olleen henkilöauton keulaosat olivat kärsineet kuumuudesta ja muoviosat sulaneet.

Hiltusta eivät yllätä "vahingossa tai tarkoituksella" syttyneet roskispalot aattoiltana.

–Voi olla että lisää tulee vielä ennen puoltayötä.

Samaan aikaan pelastuslaitoksen yksiköt olivat selvittämässä kahta tieliikenneonnettomuutta. Pirkkalan Naistenmatkantiellä oli henkilöauto ajautunut kallioleikkaukseen.

–Autossa oli ollut yksi henkilö, joka oli saanut ensihoitoa. Vammat eivät olleet vakavia, Hiltunen sanoo.

Akaassa keskustan Lentiläntiellä oli kahden henkilöauton kolarissa mukana kolme henkilöä. Ensihoito oli tarkastanut heidän vointinsa, ilmeisesti vammat eivät olleet vakavia.Kovimmillaan jopa 17 metriä sekunnissa aattoiltana puhaltanut tuuli lennättää lunta siihen malliin, että lämpötilan noustua liukastuneilla maantien pinnoilla on syytä ajaa maltillisesti.

–Ajosää näyttää vaikealta, Hiltunen kuvaili luonnonoloja.

Päivitys: 31.12. kello 22.03 lisätty tietoja illan onnettomuuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos