Uudenvuoden vastaanottoja Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Näin alkava vuosi otetaan vastaan Pirkanmaalla: Katso tästä, mitä kaikkea tapahtuu ympäri maakuntaa uudenvuodenaattona

Ratinassa räiskyy perinteisesti Tampereella. Niin myös tänäkin vuonna, ja nyt voit Aamulehden tilaajana seurata ilotulituksen suorana vaikka kotisohvalta kello 21.50.

30.12.2018 10:02 | Päivitetty 30.12.2018 13:01

Pirkanmaalla ilotulitetaan alkavan vuoden 2019 kunniaksi seitsemässä kunnassa. Keräsimme tiedot yhteen kuntien tapahtumakalentereista ja nettisivuilta. Vuosi 2019 on kahdella kunnalla juhlavuosi, Ylöjärvi täyttää 150 vuotta ja Mänttä-Vilppula kymmenen vuotta.

Ilotulituksia järjestetään jo varhain alkuillasta, jolloin myös perheen pienemmät ehtivät katsomaan. Sekä Ylöjärvellä että Kangasalla on tarjolla koko perheen tapahtuma.

Kangasalla jo kello 18

Pirkanmaalla varhaisin ilotulitus järjestetään Kangasalla. Siellä ilotulitus alkaa jo kello 18 parituntisen koko perheen tapahtuman päätteeksi. Koko perheen uudenvuodenaaton juhlaa vietetään kello 16 alkaen Roine-kampuksella Pikkolassa. Tapahtumassa on sambakoulu Roseiran bateria -rumpuryhmä, tulisirkusryhmä Flamma ja monenlaista puuhaa. Myynnissä on muun muassa makkaraa ja kahvia.

Paikalle tulijoita pyydetään käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä tai tulemaan jalkaisin. Alueella on myös järjestetty pysäköintiä. Tapahtuman järjestävät Kangasalan kunta, Kangasalan Osuuspankki ja Kangasalan Sanomat.

Tampereella kello 21.50

Tampereella ilotulitus on kello 21.50 Ratinan suvannossa. Timantteja taivaalla -ilotulituksen järjestää joukko keskustan yrittäjiä. Paikalle tulijoita pyydetään käyttämään mahdollisimman paljon joukkoliikennettä ja saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Ilotulitus on nähtävissä myös Aamulehden verkkosivulla. Lähetys alkaa kello 21.15. Ilotulitus kestää viitisen minuuttia. Suora lähetys on tilaajille.

Lue myös:

Uudenvuoden ilotulitus lähetetään suorana Aamulehden verkossa – Ratinan suvannossa paukkuu nyt kahdeksannen kerran

Ylöjärvellä kello 20

Vuonna 1869 perustettu Ylöjärvi aloittaa juhlavuotensa koko perheen uudenvuoden vastaanotolla. Ilta päättyy iltakahdeksalta ilotulitukseen. Vastaanotto järjestetään Ylöjärven jäähallissa ja liikuntakeskuksessa. Ilta alkaa jäähallissa kello 17 maksuttomalla yleisöluistelulla.

Maksullinen luistinten teroitus alkaa tuntia aiemmin. Liikuntakeskuksen tiloissa on ohjelmaa perheen pienimmille kello 17 lähtien. Siellä esiintyy myös lastenyhtye Mimi ja Kuku kello 18.45–19.30. Keskuksella on avoimet ovet jo kello 12 lähtien.

Ylöjärven varsinaista syntymäpäivää vietetään 24. tammikuuta. Juhlavuosi alkaa 23.–26.1. järjestettävällä Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaalilla, jonka avajaisia vietetään 23. tammikuuta kaupungintalon aukiolla. Sankaria juhlistetaan pitkin vuotta erilaisin tapahtumin.

Hämeenkyrössä kello 20

Hämeenkyrössä ilotulitus alkaa kello 20. Vuoden 2019 vastaanottajaiset järjestää Hämeenkyrön yrittäjät. Tapahtumassa puheen pitää kunnanjohtaja Antero Alenius.

Sen lisäksi kuullaan musiikkiesitys. Tapahtuma alkaa kello 19.30 Kyröskosken torilla.

Pirkkalassa kello 22.30

Pirkkalassa ennen ilotulitusta tarjoillaan kuumaa mehua ja makkaraa ilmaiseksi noin 200 hengelle kello 22 alkaen. Kello 22.15 Pirkkala-seura ja seurakunta toivottavat pirkkalalaisille hyvää uutta vuotta. Tervehdykset lausuvat Pirkkala-seuran puheenjohtaja Petri Laiho ja seurakunnalta pastori Reetta Mäkinen.

Maamme-laulun jälkeen alkaa ilotulitus, noin kello 22.30.

Uudenvuodenjuhlaa vietetään Pirkkalan keskusurheilukentän vieressä ja ohjelma on huoltorakennuksen edustalla. Tapahtuman järjestävät Pirkkala-seura ja Pirkkalainen-lehti.

Keskiyöllä kaksi kuntaa

Mänttä-Vilppulassa kaupunki järjestää uudenvuodenaattona tapahtuman kello 23.30 alkaen kaupungintalon edustalla. Kaupunki täyttää kymmenen vuotta. Ohjelmassa on Mäntän naislaulajien musiikkiesitys ja kaupunginjohtaja Markus Auvisen puhe. Ilotulitus alkaa noin kello 24.

Virroilla uuden vuoden vastaanotto on Virtain jäähallin pihassa kello 23.30. Siellä puhuvat seurakuntapastori Seppo Rehumäki ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keijo Kaleva. Ennen ilotulitusnäytöstä kello 24 kajautetaan Maamme-laulu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut