Terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu jatkuu Tampereella - Pirkanmaa - Aamulehti

Terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu jatkuu Tampereella – Lempäälä jää pois hammashoidon kokeilusta

Tammelakeskus on mukana terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilussa.

4.12.2018 15:45

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu Tampereella ja suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu Nokialla, Pirkkalassa, Orivedellä, Tampereella, Valkeakoskella ja Vesilahdessa jatkuvat vuonna 2019. Kokeilut ovat saaneet rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä ensi vuodelle. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tällä tietoa kokeiluja voidaan jatkaa vuoden 2019 alkusyksyyn saakka. Mikäli valinnanvapauslait hyväksytään eduskunnassa, kokeilut saattavat muuttua uuden lain mukaisiksi piloteiksi.

Tampereella terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu jatkuu entiseen tapaan. Siihen voivat osallistua postinumeroalueilla 33530 ja 33710 asuvat, jotka kuuluvat Kaukajärven, Linnainmaan, Hervannan ja Tammelakeskuksen terveysasemien piiriin.

Suun terveydenhuollon kokeilussa ovat mukana ensi vuonna Nokia, Pirkkala, Orivesi, Tampere, Valkeakoski ja Vesilahti. Lempäälä ei jatka kokeilussa. Kokeiluun osallistuneet lempääläläiset siirtyvät tammikuun alusta kunnallisen hammashoidon tai Kela-korvatun yksityishammaslääkäripalvelun asiakkaiksi.

Kokeilussa on vapaita paikkoja Pirkkalassa, Valkeakoskella ja Vesilahdessa sekä muutaman paikkaa Nokialla. Sen sijaan Tampereen ja Oriveden kiintiöt ovat täynnä.

Vuodenvaihteessa suun terveydenhuollon kokeilusta jää pois palveluntuottaja PlusTerveys Hammasasema Loiste. Hammasaseman valinneet asiakkaat voivat jatkaa kokeilussa valitsemalla jonkin muun kokeilussa mukana olevan palveluntuottajan.

Muut suun terveydenhuollon kokeilussa mukana olevat asiakkaat voivat vaihtaa halutessaan palveluntuottajaa kahdeksan kuukauden välein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut