Lempääläläinen kunnanvaltuutettu vihjaili kokoomusnuorten ampumisella ja maahanmuuttajien leikkauttamisella - Pirkanmaa - Aamulehti

Lempääläläinen kunnanvaltuutettu vihjaili kokoomusnuorten ampumisella ja maahanmuuttajien leikkauttamisella

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi lempääläläisen valtuutetun kirjoituksia.

29.11.2018 12:31 | Päivitetty 29.11.2018 12:31

Perussuomalaisten Lempäälän kunnanvaltuutetun Olavi Saarelaisen kielenkäyttö yhteisöpalvelu Twitterissä puhuttaa.

Saarelainen kommentoi viime sunnuntaina Twitterissä kokoomusnuorten linjanvetoa, jonka mukaan kokoomusnuoret kannattavat eurooppalaista liittovaltiota, joka kunnioittaa subsidiariteettiperiaatetta eli läheisyysperiaatetta. EU:n läheisyysperiaatteen mukaan julkisen vallan päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä ihmisiä ja byrokratiassa käsitellä alhaisimmalla mahdollisella tasolla (Wikipedia).

”Ilman sisällissotaa tavoitteenne ei tule onnistumaan ja uskon myös, että sodassa teille tulee käymään heikosti tavoitteenne kanssa”, Saarelainen kirjoitti. Tviittinsä perään hän kirjoitti: #saunantaakse #niskalaukaus.

Saarelaisen kirjoitusta on paheksuttu voimakkaasti muun muassa kokoomuspiireissä. Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos esimerkiksi kommentoi Saarelaisen kirjoitusta Twitterissä sanomalla, että tämä vihjailee kokoomusnuorten ampumisella ja sisällissodan käynnistämisellä.

–Voivatko tällaiset ihmiset toimia puolueenne valtuutettuina? Vuornos kysyy.

Halla-aho: Yhteys poliisiin, jos uhkaavaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Saarelaisen sanomisia Iltalehdelle keskiviikkona.

–Ensi kuulemalta se kuulostaa siltä kuin hän toteaisi, että Suomi on luopumassa valtiollisesta itsenäisyydestä taistelematta. Ehkä kokoomus on asiasta eri mieltä. Jos he (kokoomuslaiset) kokevat, että tuossa viestissä on jotain uhkaavaa, niin heidän kannattaa ilman muuta ottaa poliisiin yhteyttä, Halla-aho sanoo.

Saarelaisen kirjoitukset ovat herättäneet huomiota aikaisemminkin. Kolmisen viikkoa sitten Saarelainen osallistui kissojen pidosta niin ikään Twitterissä käytyyn keskusteluun ja veti siitä aasinsillan maahanmuuttajiin.

”Jos kerran kissa on maahanmuuttaja ja se tulisi leikkauttaa ja pitää kytkettynä, niin miksi en saa vaatia samaan myös muille Lähi-idästä ja Afrikasta tuleville maahanmuuttajille, joista on enimmäkseen haittaa maallemme,” Saarelainen kirjoitti.

Halla-aholta kommentoi pyydettäessä myös tätä kirjoitusta:

–Kuulostaa vähän tarpeettomalta sanomiselta. Täytyy vaihtaa muutamia ajatuksia kyseisen henkilön kanssa siitä, mikä on sopivaa kielenkäyttöä ja mikä ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos