Sokru Oy:n graafinen suunnittelija Outi Virtanen on suunnittelut Nokia-kuosin - Pirkanmaa - Aamulehti

Outi Virtasen suunnittelemassa Nokia-kuosissa näkyy tuttuja asioita, kuten näätiä, Hai-saappaita ja kuumiakoiria – Näin hän torjuu saamaansa kritiikkiä

Nokian kaupungin markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Laura Niittymäki ja Nokia-kuosin suunnittelija Outi Virtanen saivat käsiinsä Nokia-suklaata lahjatavaraliike Eveliinan Talossa Nokialla.

26.11.2018 18:17

Sukulaisiin lähdössä, ja tietenkin jotain tuliaisia pitäisi viedä. Ehkä jotain omasta kotikaupungista? Jotain, jossa näkyisi Nokian tutut rakkaat maamerkit, luontokohteet ja ilmiöt.

Miltä kuulostaisi Nokia-kuosiin paketoitu Nokia-suklaa?

Kutakuinkin näin eteni ideointi, jonka lopputulos on Nokian oma kaupunkikuosi. Nokialaisen kuvittajan ja graafisen suunnittelijan Outi Virtasen suunnittelema Nokia-kuosi julkistettiin maanantaina. Kuosin ensimmäinen sovellus, kuosiin paketoitu Nokia-suklaa otti pienen varaslähdön, kun sitä on saanut viikonlopusta alkaen ostettua paikallisista liikkeistä.

–Tavoitteenani oli tehdä kuosi, joka kestää aikaa. Sen pitäisi olla mahdollisimman monipuolinen ja sopia erilaisiin tuotteisiin, kuten kaupungin liikelahjoihin, tapetteihin, verhoihin ja postikortteihin, luettelee Virtanen eri käyttömahdollisuuksia.

Hän korostaa samalla, että kuosi on yhden ihmisen näkemys Nokiasta.

–Asiat koetaan eri tavalla. Kaikkia kokemuksia Nokiasta ei kuosiin voitu ottaa mukaan, hän torjuu jo saamaan kritiikkiä.

Kuosia suunniteltiin aluksi yhdessä Nokian kaupungin kanssa.

–Outi on hienosti ottanut toiveemme huomioon ja yhdistellyt niitä taitavasti, sanoo Nokian kaupungin markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Laura Niittymäki.

Nokialaisen Outi Virtasen Nokian kaupungille suunnittelemassa Nokia-kuosissa esiintyvät tutut paikalliset rakennukset, eläimet, kasvit ja ilmiöt.

"Mahdollisimman puhtaalta pöydältä"

Paljon on kuosiin silti saatu mukaan. Esimerkiksi kaakkuri, Hai-saappaat, kynäjalava, koripallo, frisbeegolf, Tehdassaari, Kerhola, Eden ja näätä.

Kuosin värimaailma on syntynyt Virtasen omassa päässä ja tietokoneella, mahdollisimman puhtaalta pöydältä.

–Lähdin mahdollisimman puhtaalta pöydältä, niin etten yhdistäisi kuosiin mitään väriä kaupungin aikaisemmasta viestinnästä tai julkaisuista. Ainoa toive kaupungilta oli, että kuosissa olisi jonkin verran sinistä. Muuten minulla oli vapaat kädet.

Maamerkkien sijainti ja ulkonäkö kuosissa on viitteellinen (kirkko on mäen päällä), ja muutenkin kuosissa näkyy tekijän käden jälki.

–Kaikessa työskentelyssä pyrin siihen että lopputulos ei ole viimeisen päälle hiottua. Käsityön on tarkoitus näkyä, vaikka kyse onkin tietokoneella tehdystä vektorigrafiikasta.

Kuosi tulee vapaaseen käyttöön

Nokia-suklaata myydään eri liikkeissä Nokialla ja Nokian joulutori pop-up -tapahtumassa. Samaan tapahtumaan myyntiin tulee myös samasta kuosista tehtyä kangasta.

Jatkossa kuosin käyttö on mielikuvituksesta kiinni. Tarkat ohjeet sen käyttöön tulevat Nokian kaupungin verkkosivuille myöhemmin, mutta Laura Niittymäen mukaan periaatteessa se tulee vapaaseen käyttöön.

Nokia-kuosin ensimmäinen sovellus on Nokia-suklaan paketti. Kuosi on Sokru Oy:n Outi Virtasen tunnistettavaa käsialaa.

Nokia-suklaata saa näistä liikkeistä

Nokia-suklaan on valmistanut ylöjärveläinen Suojärven Suklaatila Oy. Makuna on maitosuklaa-vadelma-lakritsi.

Nokialla Nokia-suklaata on myynnissä seuraavissa paikoissa:

Eveliinan Talo.

KukkaPutiikki.

Nokian panimon tehtaanmyymälä.

Cafe Hinttala.

Nokian Joulutori Pop up –tapahtumassa 1. – 22. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: