Ikaalinen suunnittelee lukion siirtämistä Saskyyn ja Ikatan kampukselle - Pirkanmaa - Aamulehti

Ikaalinen selvittää lukion siirtämistä Ikatan kampukselle ja koulutuskuntayhtymä Saskyyn

Olga Terväväinen (vas.) ja Maiju Oksanen kahmivat yhteensä uskomattomat 12 laudaturia ja viisi eximiaa vuonna 2017 Ikaalisten lukiossa - takana näkyvistä perinteisistä tiloista huolimatta.

5.11.2018 15:44

Ikaalinen selvittää, voiko sen pienen, mutta menestyneen lukion siirtää Ikatan kampukselle, parhaillaan rakennettavan kauppaoppilaitoksen yhteyteen.

Siirto nykyiseltä paikalta yhteiskoulun vierestä tarkoittaa, että Ikaalisten lukiosta tulisi koulutuskuntayhtymä Saskyn ylläpitämä lukio Ruoveden ratsastuslukion tavoin. Kaupungin johtoryhmä kaavioi, että uuteen kauppaoppilaitoksen taloon tehtäisiin kolmas kerros ja nykyaikaiset opetustilat lukiota varten.

Ikaalinen on huolissaan pienten lukioiden rahoituksesta ja lakimuutoksista, joita opetusministeriön työryhmä pohtii parhaillaan. Jos lopputulos säästövaatimuksineen on samankaltainen kuin ammatillisissa oppilaitoksissa, pienet lukiot joutuvat tiukalle.

–Työryhmä antaa raporttinsa ensi kesänä. Tässä vaiheessa meidän on syytä selvittää vaihtoehdot. Olemme aloittaneet neuvottelut Saskyn kanssa muutoksen vaikutuksista ja kustannuksista, Ikaalisten sivistysjohtaja Tapio Alarautalahti kertoo.

Kaupungin johtoryhmä korostaa, että se haluaa turvata lukio-opetuksen jatkumisen Ikaalisissa. Se selvittää, mitä yhteistyömahdollisuuksia eri tutkintojen välillä. Tähtäin on samankaltainen ammattikoulutuksen ja lukion kampus kuin monessa muussakin kunnassa Pirkanmaalla.

Ikaalisten selvityksellä on kiire, sillä muun muassa e-urheiluun keskittyvän kauppaoppilaitoksen talon perustukset ovat tekeillä. Teknisesti kolmannen kerroksen lisääminen on vielä mahdollista.

Ikaalisten lukiossa on nyt 89 opiskelijaa. Määrä on pysynyt vajaassa sadassa useita vuosia.

Sasky on vuosia sitten jo esittänyt, että sen alueen pienille lukioille olisi etua liittyä kuntayhtymään, muun muassa tarjottavien opetusaineiden määrän ja yhdistelmätutkintojen takia.

–Moderni opetuskampus on mielestäni etu kaikille. Ikaalisissa Ikatan alueella on opiskelijaruokailu, opinto-ohjaus ja opiskelijalle mahdollisuus ottaa tutkintoon osia kaikista tutkinnoista, kuntayhtymän johtaja Antti Lahti toteaa.

–Kauppaoppilaitoksen on tarkoitus valmistua nykyisillä piirustuksilla ensi vuoden kesään mennessä. Jos siihen rakennetaan kolmas kerros, urakka jatkuisi arviolta ensi vuoden loppuun.

Jos Ikaalinen aikoo siirtää lukionsa Saskyn hoidettavaksi, kaupunginvaltuuston on päätettävä opetusluvan siirtämisestä. Saskyn hallituksen on hyväksyttävä asia, siirto on lopullisesti opetusministeriön käsissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos