Esperi Carelle 34 asiakaspaikan tehostetun palveluasumisen yksikkö Nokian Harjuniittyyn - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian Harjuniittyyn perustetaan tehostetun palveluasumisen yksikkö – vanha vanhainkoti lopettaa toimintansa

7.11.2018 15:25

Esperi Care oy aikoo toteuttaa 34 asiakaspaikan vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikön Nokian Harjuniittyyn.

Nokian kaupunkikehityslautakunta päätti tiistaina myydä vajaan puolen hehtaarin suuruisen tontin Lehto tilat oy:lle perustettavan yhtiön lukuun reilulla 200 000 eurolla.

Tontille on rakennettava vähintään 738 neliön suuruinen yksikkö ja kauppakirja allekirjoitettava kolmen kuukauden kuluessa.

Yhtiöt olivat aiemmin toteuttamassa tontille 64 asiakaspaikan yksikköä, jonka kolmannessa kerroksessa olisi ollut 18 palveluasuntoa.

Suunnitelmat ovat nyt muuttuneet, ja paikalle tehdään yhteen tasoon 34 asiakaspaikan tehostetun palveluasumisen yksikkö. Rakennettavaa pinta-alaa ilmoitetaan olevan noin 1 200 neliötä.

Rakennusoikeutta tontilla on 3 000 kerrosneliötä.

Nokian vs. perusturvajohtaja Katja Uitus-Mäntylä sanoo, etteivät hankkeen puuhaajat ole olleet yhteydessä perusturvaan kohdetta valmistellessaan.

Esperi Carella on Nokialla jo tähän mennessä vastaavanlaiset yksiköt Pitkässäniemessä ja keskustassa. Mehiläisellä on Nokialla kaksi vanhuspalveluyksikköä, Attendolla yksi ja lisäksi toimii yksi yhdistyspohjainen yksikkö Siunaukselassa.

–Vihnuskoti eli vanha vanhainkoti lopettaa toimintansa ja muuttaa uuteen taloon tammikuussa 2019. Vihnusrinnesäätiö toteuttaa samassa yhteydessä 16–18 lisäpaikkaa vanhuksille, tietää Uitus-Mäntylä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos