Nokian Myllyhaan koulun oltava valmiina kesällä 2020 - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian Myllyhaan koulun oltava valmiina kesällä 2020, jolloin oppilaat pääsevät takaisin Harjuniityn ruuhkaisesta evakosta

Yksi Nokian kosteusvaurioista kärsivistä koulurakennuksista on vanha Myllyhaan koulu. Oppilaat ovat nyt väistötiloissa Harjuniityn koululla.

5.11.2018 17:49

Nokian Myllyhaan koulun uudisrakennusinvestointi toteutetaan vuosina 2018–2020.

Uuden koulurakennuksen on tavoitteena olla valmiina kesällä 2020, jotta Myllyhaan koulu pääsee aloittamaan uusissa koulutiloissa 1.8.2020 alkaen ja Harjuniityn koulun yhteydessä olevista väistötiloista voidaan luopua.

Nokian kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Myllyhaan koulun uudisrakennuksen tilaohjelman. Koulusuunnittelussa on käytetty viitteellisenä oppilasmääränä 350 oppilasta, mutta koska koulu rakennetaan kolmisarjaiseksi alakouluksi, on sen oppilasmäärää mahdollista kasvattaa noin 450 oppilaaseen.

Alakoulujen oppilasmäärä laskussa

Kaikkien Nokian kaupungin alakoulujen oppilasmäärät näyttävät laskevilta syyslukukaudesta 2020 alkaen viime vuosina selkeästi laskeneen syntyvyyden johdosta.

Näin ollen Myllyhaan koulun uudisrakennuksessa on kapasiteettia pitkälle tulevaisuuteen, mutta siitä huolimatta suunnittelussa huomioidaan koulurakennuksen laajentamisen mahdollisuus.

Tilaohjelman mukaan Myllyhaan uuteen kouluun tulee 4 700 bruttoneliötä. Opetuksen tiloja on noin 3 200 neliötä ja huoltotoimen, tekniikan ja liikenteen tiloja tuhat neliötä.

Iltakäyttöä kouluajan ulkopuolella

Tilat mahdollistavat erilaista iltakäyttö- ja harrastustoimintaa koulurakennuksessa kouluajan ulkopuolella.

Iltakäytön sujuvuus pyritään huomioimaan tilojen sijoittelussa. Etenkin liikuntatilat sekä käsityötilat ovat suosittuja iltakäytön tiloja, joille Nokialla on suuri

tarve.

Rakentamisaikataulu on tiukka

Myllyhaan rakennushankkeen kilpailutus- ja rakentamisaikataulu on tiukka. Harjuniityn koulun yhteydessä olevien väistötilojen vuokrasopimus päättyy kesällä 2020 ja on tärkeää, että Myllyhaan koulu pääsisi tässä vaiheessa siirtymään uusiin koulutiloihin. Harjuniityn koulun oppilasmäärän kasvu haastaa Myllyhaan toimintojen jatkon Harjuniityn koulun yhteydessä joka lukuvuosi entistä enemmän.

Tarkkaa kustannusarviota ei ole olemassa, mutta kyseessä lienee alle kymmenen miljoonan euron rakennushanke.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos