Kuntaa johdetaan nyt seisten - Pirkanmaa - Aamulehti

Jyri Lammela, 48, tutustui Juupajokeen jo nuorena poikana koululomillaan – nyt hän tekee töitä kunnan asukkaiden eteen uutena kunnanjohtajana

Jyri Lammela aloitti Juupajoen kunnanjohtajan työt maanantaina 22. lokakuuta. Työhuone on Juupajoen kunnanviraston kulmahuone.

25.10.2018 20:20

Maanantaina 22. lokakuuta työnsä Juupajoen kunnanjohtajana aloittanut Jyri Lammela, 48, kertoo, että tekee työpöytänsä ääressä työtään mielellään seisten, suurimman osan päivää. Aktiivinen uusi kunnanjohtaja aikoo olla myös konkreettisesti työssään. Hän kokee olevansa helposti lähestyttävä ja toivoo että ihmiset ottavat yhteyttä. Kunnanjohtajan työssä tietää, kenelle töitä tehdään, eli Juupajoen asukkaille.

Lammela on harrastuksekseen opiskelun lisäksi sekaliikkuja ja museorautatiet kiinnostavat. Seinäjoelta Juupajoelle tullut Lammela on vuokrannut työasunnon Hyytiälästä Juupajoelta.

Juupajoelle vuoden vaihteessa

Lammela suunnittelee terveydenhuoltoalalla hallintotehtävissä työskentelevän puolisonsa kanssa muuttoa Juupajoelle. Jyri Lammelasta itsestään tulee joka tapauksessa juupajokelainen vuoden vaihteessa, kun hän vaihtaa kirjansa Juupajoelle. Perheen lapset ovat jo aikuisia.

Hän kertoo asuneensa kerrostaloissa ikänsä, mutta nyt voisi se omakotitalokin tulla kyseeseen.

Juupajoen kunnanvaltuusto valitsi Lammelan virkaansa yksimielisesti elokuussa. Juupajoen edellinen kunnanjohtaja Pirkko Lindström siirtyi Oriveden elinvoimajohtajaksi. Juupajoen kunnanjohtajuus on ensimmäinen kunnallinen virka, mitä Lammela on hakenut.

Seinäjoen Valiolta Juupajoen kuntaan

Lammelalla on takanaan 24 vuoden ura Valiolla, viimeksi hän toimi Valion Seinäjoen tehtaan henkilöstöpäällikkönä. Hän on työskennellyt Valiolla myös henkilöstö- ja järjestelmänkehityksen parissa. Aivan aluksi hän toimi Valiolla tuotevalmistajana.

Lammela sai keväällä valmiiksi hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon. Hän on vuodesta 2008 opiskellut avoimessa yliopistossa ja etsinyt akateemista kotiaan. Nyt oli aika vaihtaa samalla työtä, aiemmin hän teki töitä suomalaisille maatiloille. Valtiotiedettä ja kasvatusoppia Lammela on myös opiskellut pitkälle. Opiskelu on hänelle iso harrastus, jolla valmennetaan aivoja.

Lammela kertoo, että hyvä hallinto on ymmärrettävää, johdonmukaista ja tasa-arvoista. Talousasioihin Lammela kertoo perehtyneensä jo aikanaan merkonomiksi opiskellessaan. Valion Seinäjoen tehtaan johtoryhmään kuuluneena rahamaailma asiat ovat hänelle tuttuja. Kunnanjohtajan roolin Lammela näkee tiedon kokoajan, suodattajan ja jalostajan sekä mahdollistajan roolina. Lisäksi tiedottaminen on yksi kunnanjohtajan tehtävistä.

–Jo aiemmassa työssä hyvä hallinto on ollut osa työtä, kertoo Lammela.

Teollisuus ja yrittäjyys merkittäviä

Juupajoki on Lammelalle tuttu kunta isänsä suvun kautta. Lammelan isoisä oli Juupajoen Osuusmeijerin konemestari. Jyri Lammelan isä asui Juupajoella nuoruudessaan kymmenisen vuotta ja Jyri Lammela kyläili koululomillaan paikkakunnalla. Lapsuudessa mieleen jäi Juupajoesta maaseutumaisia kuvia, mutta nyt aikuisena ja kunnanjohtajan paikalta katsellen, silmiin tulee myös paikkakunnan teollisuus ja vireä yrittäjyys.

–Juupajoen Yrittäjien aamukahveilla olen jo käynyt ja se oli kyllä hyvä tietoisku paikkakunnasta, kertoo Lammela.

Mänttä-Vilppula, jonka kanssa Juupajoki muodostaa yhteisen sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alueen, on Lammelalle ennestään tuttu taiteen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos