Kansainvälinen pikakuljetusyhtiö rakentaa uuden terminaalin Pirkkalaan – työllistää parikymmentä uutta työntekijää - Pirkanmaa - Aamulehti

Kansainvälinen pikakuljetusyhtiö rakentaa uuden terminaalin Pirkkalaan – työllistää parikymmentä uutta työntekijää

DHL on kansainvälinen logistiikka-alan yritys, joka tekee muun muassa pakettikuljetuksia. Kuva DHL:n pakettiterminaalista Saksasta.­

11.9.2018 12:48

DHL Express laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla. Kansainvälinen pikakuljetusyhtiö kertoo rakennuttavansa uuden terminaalin ja toimistotilat Pirkkalan lentokentän lähelle Linnakallion alueelle. Uuden tilan on määrä valmistua kesällä 2019.

Uudesta 4 000 neliömetrin suuruisesta terminaalista käsin hoidetaan Express-lähetysten nouto- ja jakelutoiminnot Pirkanmaalla ja käsitellään koko Pohjois-Suomen alueen vienti- ja tuontilähetykset. Kokonaisinvestointi on suuruudeltaan noin 15 miljoonaa euroa.

Nykyisen henkilökunnan lisäksi uuteen terminaaliin tulee työllistymään toistakymmentä uutta työntekijää.

–Investointi Pirkkalan terminaaliin on osa laajempaa suunnitelmaa kehittää ja kasvattaa DHL Expressin Suomen verkostoa. Helsinki-Vantaa säilyy päälajittelukeskuksenamme, ja siellä on tarkoitus tehdä suuria muutoksia parin seuraavan vuoden kuluessa. Turun terminaalissamme puolestaan otettiin alkukesästä käyttöön laajennusosa, sanoo DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo tiedotteessa.

Terminaaliin tulee automaattinen lajittelujärjestelmä, joka pystyy käsittelemään 5 000 lähetystä tunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?