Nokia ei jatka Mänttä-Vilppulan yhteistoiminta-alueen selvittämistä – päätös syntyi täpärästi äänestyksen jälkeen - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokia ei jatka Mänttä-Vilppulan yhteistoiminta-alueen selvittämistä – päätös syntyi täpärästi äänestyksen jälkeen

Kaupunginvaltuusto päätti, ettei Nokia havittele mukaan Mänttä-Vilppulan yhteistoiminta-alueeseen.

18.6.2018 21:23

Liki puolentoista tunnin keskustelu siitä, jatkaako Nokia selvitystyötä Mänttä-Vilppulan yhteistoiminta-alueesta päättyi äänestykseen. Niukin äänin 27–24 kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, ettei selvitystyötä enää jatketa.

Valtuustosalin yleisölehterille kokoontunut normaalia runsaampi yleisö antoi aplodit äänestystuloksen selvittyä.

Paikalla oli myös Nokian terveyskeskuksen lääkäreitä, jotka ovat julkisesti ilmoittaneet vastustavansa yhteistoiminta-aluetta ja yksityistämistä.

Selvitystyön lopettaminen tarkoittaa myös sitä, ettei Nokia liity Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen yhteistoiminta-alueeseen.

Yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä on tehty selvitystyötä kevään 2018 aikana.

Liittymisestä on käyty useita neuvotteluja alueen vastuukuntana toimivan Mänttä-Vilppulan sekä Juupajoen kunnan kuten myös palveluiden tuottamisesta vastaavan Pihlajalinna-konsernin edustajien kanssa.

Vasemmistoliitto oli jo helmikuussa selvitystyön aloittamista vastaan. Anneli Lehtonen (vas.) muistuttikin, että tuolloin kaupunginjohtaja Eero Väätäinen oli edellyttänyt, että selvitystyöllä on oltava takanaan laaja tuki.

–On selvää, ettei laajaa tukea enää ole, Lehtonen viittasi kaupunginhallituksen esitykseen, jonka mukaan työ olisi keskeytettävä.

Vasemmistoliiton valtuutetut eivät halunneet alun perinkään lähteä selvitystyöhön.

Oma hyvinvointikeskushanke etenee

Kaupunki on jatkanut selvitystyön ohella oman hyvinvointikeskuksen suunnittelua.

–Kiitämme tässä vaiheessa Mänttä-Vilppulaa, Juupajokea ja Pihlajalinnaa hyvästä yhteistyöstä selvityksen tekemisessä. Meidän työmme jatkuu nyt oman hyvinvointikeskushankkeemme parissa, Eero Väätäinen sanoo.

Hyvinvointikeskuksen tilaohjelma menee loppukesästä poliittiseen hyväksyntään, ja samalla päätetään, toteutetaanko hanke kahdessa vaiheessa.

–Hyvinvointikeskuksen laajuudesta tehdään parhaillaan asiakasvirtoihin perustuvaa analyysiä, kertoo Väätäinen.

–Kunhan asiasta saadaan päätös, varmistamme vielä Sosiaali- ja terveysministeriöltä, että voimme edetä valitulla tilaohjelmalla ja että se on linjassa saadun poikkeusluvan kanssa. Hankkeen kilpailutus käynnistyy mahdollisimman pian tämän jälkeen.

Selvitystyön piti valmistua kesäkuussa

Nokian kaupunginvaltuusto päätti 12.2.2018 kokouksessaan, että Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä tehdään selvitys ennakkovaikutusarviointeineen.

Mahdollinen liittyminen yhteistoiminta-alueeseen ja muut siihen liittyvät järjestelyt oli tarkoitus saada valtuuston päätettäväksi kesäkuun 2018 loppuun mennessä.

Sote- ja maakuntauudistuksen eduskuntakäsittelyn viivästymisen ja yhteistoiminta-alueen selvitystyön keskeneräisyyden vuoksi alueeseen liittymiseen ja muihin siihen liittyviin järjestelyihin ei olisi ollut mahdollista ottaa kantaa vielä valtuuston kesäkuun kokouksessa.

Tämän vuoksi selvitykselle esitettiin lisäaikaa ja tavoitteena oli, että mahdollisesta yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä olisi voitu päättää valtuustossa syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut