Ideapark alkaa itse pyörittää huvipuistotoimintaa Lempäälässä - Pirkanmaa - Aamulehti

Ideapark on ostanut sisähuvipuiston Särkänniemeltä – puisto aukeaa uudella nimellä jo ensi viikolla

Laitekanta on aluksi sama kuin aiemminkin, mutta uusia laitteita on tulossa jo lähikuukausina. Lempäälän Ideaparkin kesäkuusta voi tulla jopa viime vuotta parempi. Ti-Ti Nalleakaan ei ole vielä lopullisesti häädetty kauppakeskuksesta.

Särkänniemi tiedotti kaksi vuotta sitten Ideaparkissa avatun Särkänniemi Zonesin lopettamisesta aiemmin tällä viikolla. ­

24.6.2020 10:44 | Päivitetty 24.6.2020 13:21

Aamulehti

Koy Ideapark ab on ostanut Tampereen Särkänniemi oy:n tytäryhtiöltä Funzones oy:ltä Ideaparkissa sijaitsevan sisähuvipuiston laitteiston ja irtaimiston sekä käyttöoikeuden Zones-tuotenimeen.

Zones Ideapark avaa ovensa Ideaparkin nimissä keskiviikkona 1. heinäkuuta. Hinnoittelua tullaan heti alussa yksinkertaistamaan ja alueelle tehdään toimia, joilla varmistetaan riittävät turvavälit ja hygieniataso tänä poikkeuksellisena aikana.

– Siellä on tilaa 10 000 neliötä. Vältämme ruuhkia, ja on tiettyjä järjestelyjä, mitä laitteita pidetään auki milloinkin, Lempäälän Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kertoo Aamulehdelle.

Uusia laitteita tulossa

Alkuvaiheessa alueen laitekanta säilyy nykyisellään.

Tulevan vuoden sisään viihdekeskus tulee kehittymään merkittävästi. Alueelle tuodaan uusia aktiviteetteja, joistakin vanhoista luovutaan, alueella tehdään uudelleen sijoittelua ja palvelukonseptia kehitetään.

– Nyt pystymme täydellä teholla käyttämään kauppakeskuksen resursseja sen kehittämiseen. Meillä on isoja suunnitelmia puiston pitkän aikavälin kehittämiseksi, Vainiola kertoo.

Vainiolan mukaan puistoon on tulossa lähiaikoina myös uusia laitteita. Isoihin investointeihin voi mennä kuitenkin kuukausia.

Toiminta oli raskaasti tappiollista

Särkänniemi Zonesia pyörittäneen Funzones oy:n toiminta oli viime vuonna raskaasti tappiollista. Tappiota kertyi yli 593 000 euroa. Liikevaihto oli noin 1,066 miljoonaa euroa.

Vuoden 2018 toimintakertomuksessa yhtiön johto arvioi yrityksen tuloksen kääntyvän vuonna 2019 positiiviseksi, mutta näin ei käynyt. Tiedot selviävät Tampereen kaupungin tytär- ja osakkuusyhtiöiden toiminnasta kootusta vuosiraportista.

Ti-Ti Nallea ei ole vielä häädetty

Ti-Ti Nallen kotia Ideaparkissa pyörittänyt yritys on ilmoittanut toimintansa loppuneen koronan myötä. Yrittäjän ja Ti-Ti Nalle -brändin äidin Riitta Korpelan välinen lisenssisopimus on päättynyt, eli entinen yrittäjä ei jatka toimintaa. Se ei välttämättä tarkoita Ti-Ti Nallen lähtöä Ideaparkista.

– Ti-Ti Nallen talon jatkoa ei ole vielä kuopattu. Ti-Ti Nallen talo ja kalusto ovat vielä paikan päällä. Emme ole osapuoli niissä neuvotteluissa, mutta sen verran tiedän, että siihen mietitään erilaisia ratkaisuja ja toimintamalleja, Lempäälän Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kertoo.

Asiakkaat löysivät kesäkuussa takaisin

Koronan takia Ideaparkin asiakasmäärä putosi alle puoleen normaalista, myynti vielä enemmän. Kesäkuussa asiakkaat ovat Vainiolan mukaan löytäneet takaisin kauppakeskukseen.

– Kesäkuu on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Jos kesäkuun viimeinen viikko menee samaan tahtiin, niin teemme paremman kesäkuun kuin viime vuonna. Meillä on mennyt poikkeuksellisen hyvin.

Vainiolan mukaan Ideaparkin etuna on tässä tilanteessa väljyys.

– Kun ihmiset ovat koronan jälkeen halunneet lähteä liikkeelle, niin tämä on jollakin tavalla turvallinen, kun meillä on tilaa olla ja liikkua.

Tänä kesänä suomalaiset tulevat suosimaan kotimaan matkailua, ja se voi sataa Ideaparkin laariin. Ideaparkin asiakkaista on tavallisesti kesäkuussa Pirkanmaan ulkopuolelta yli 40 prosenttia ja heinäkuussa yli puolet.

– Yli puolet suomalaisista lomailee Suomessa tänä kesänä. Se tukee meitä tosi vahvasti.

Ideaparkissa on tällä hetkellä Vainiolan mukaan vain yksi tyhjä liiketila. Muutama ketjuliike on pitänyt ovensa suljettuna.

– Pahin skenaario koronan kohdalta ei näytä meidän osalta toteutuvan. Meillä on yhteensä yli 150 liikettä auki.

Päivitys 24.6. kello 13.21: Lisätty Funzones oy:n taloustiedot ja osiot Ti-Ti Nallesta ja Ideaparkin kesäkuusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?