Lapset liikkuivat junaradalla Ylöjärvellä – Tieto tavoitti veturinkuljettaja ennakkoon - Pirkanmaa - Aamulehti

Lapset liikkuivat junaradalla Ylöjärvellä – Tieto tavoitti veturinkuljettaja ennakkoon

26.10.2019 19:50

Aamulehti

Ilmoituksen mukaan Ylöjärvellä junaraiteilla liikkuneet lapset tai nuoret hidastivat Vaasasta kohti Helsinkiä matkalla olleen IC50-junan vauhtia lauantaina alkuillasta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

VR:n viestintäpäällikkö Merja Tuunanen vahvistaa tiedon Aamulehdelle. Hän kertoo, että kyseinen juna, joka oli Ylöjärven kohdalla hieman puoli kuuden jälkeen alkuillasta, ajoi saadun ilmoituksen perusteella kaupungin kohdalla tavallista hiljaisempaa vauhtia.

Tuunanen kertoo, että tieto raiteilla olleista lapsista tai nuorista oli tavoittanut veturinkuljettajan aikaisemmin.

–Asiasta oli tehty ilmoitus hätäkeskukselle, josta viesti oli kulkenut edelleen rataliikennekeskukselle ja siitä veturinkuljettajalle, Tuunanen tarkentaa.

Tuunasella ei ole tarkempaa tietoa siitä, missä kohtaa Ylöjärvellä lapset tai nuoret olivat raiteilla olleet.

Ylöjärvellä junaraiteet kulkevat Vaasantien rinnalla Ylöjärven keskustan kohdalle ja siitä Kuruntien alitse Asemantien myötäisesti kohti Elovainiota edelleen Takamaalle ja kohti Karhea.

Tuunanen muistuttaa, että junaraiteilla liikkuminen on hengenvaarallista. Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että mikäli joku havaitsee raiteilla ihmisen tai ihmisiä, siitä ilmoitetaan välittömästi hätäkeskukseen. Tuunanne muistuttaa myös, että vanhempien on hyvä keskustella lasten kanssa siitä, kuinka vaarallista raiteilla liikkuminen on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?