Kangasala aikoo lakkauttaa kouluja, kaupunki päivittää kouluverkkosuunnitelmaansa - Pirkanmaa - Aamulehti

Useita kouluja lakkautusuhan alle Kangasalla – Suunnitelmissa myös uusia koulurakennuksia ja miljoonien eurojen perusparannuksia

Syntyvyys on alentumassa ja väestö on keskittynyt niin, että kaikkiin kouluihin ei riitä tarpeeksi oppilaita.

Päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelma esittää Kirkkoharjun koulun molempien rakennusten peruskorjausta 8,9 miljoonalla eurolla Pikkolan pienten lasten yksikön valmistumisen jälkeen.

17.2.2020 8:33 | Päivitetty 17.2.2020 8:43

Aamulehti

Kangasalan sivistyslautakuntaan tulee tiistaina päätettäväksi päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelma vuosille 2020–2030.

Pikkolan ja keskustan alueelta kaupunki purkaisi Vesaniemen päiväkodin ja rakentaisi Pikkolan päiväkodin tilalle pienten lasten yksikön uudisrakennuksen 9,3 miljoonalla eurolla. Suunnitelman mukaan Kirkkoharjun koulu peruskorjataan 8,9 miljoonalla eurolla.

Lue lisää:Kangasalan Kirkkoharjun koulun uusi puoli saatiin kuntoon – Nyt remonttiin joutuu vanha puoli

Suunnitelma esittää Havisevan koulun lakkauttamista ja uuden Ruutana–Havisevan yhteisen koulun rakentamista Ruutanaan 15,3 miljoonalla eurolla.

Kaupunki tutkii Havisevan koulun liikuntatilojen säilyttämistä alueen asukkaiden käytössä. Valmistelussa on huomioitava Ruutanan suojeltu puukoulu.

Raikun koulu oppilaat Huutijärven kouluun

Huutijärven–Raikun alueelta kaupunki lakkauttaisi Raikun koulun. Oppilaat siirtyisivät Huutijärven kouluun.

Suoraman alueelle kaupunki rakentaisi uuden pienten lasten yksikön 9,1 miljoonalla eurolla. Suoraman koulun vanhaa osaa pitäisi peruskorjata.

Itäiseltä alueelta Kangasala on lakkauttamassa Vilpeilän koulun. Kuhmalahden koululle tulisi 1,3 miljoonalla eurolla tilat 3.–4.-luokkalaisille pienten lasten yksikön yhteyteen. Kuhmalahtelaiset 5.–6. luokat siirtyisivät Sariolaan.

Lue lisää:Näissä Pirkanmaan kouluissa on sisäilmaongelmia – katso tilanne kunnittain

Kaupunki päivittää kouluverkkosuunnitelmaansa, sillä syntyvyys on alentunut, väestö keskittynyt, entisiä rakennuksia pitäisi remontoida ja edessä on suuria investointeja.

Kangasalla on 1.–9.-luokkalaisia noin 3 850 ja varhaiskasvatusikäisiä noin 2 700. Edellinen suunnitelma oli tehty vuosille 2014–2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos