Ikaalinen rakennuttaa noin 6 miljoonan euron liikuntahallin – Kaupunginjohtaja yritti siirtää hanketta, hävisi äänestykset - Pirkanmaa - Aamulehti

Ikaalinen rakennuttaa noin 6 miljoonan euron liikuntahallin – Kaupunginjohtaja yritti siirtää hanketta, hävisi äänestykset

Kouluverkkoon ei kosketa tällä valtuustokaudella, Luhalahti saa pitää kyläkoulunsa. Säästöhöyläyksestä syntyi kiista.

Kaupunginjohtaja Kari Tolonen yritti siirtää liikuntahallin rakentamista kahdella vuodella, mutta hävisi äänestykset.

11.11.2019 21:47

Aamulehti, Ikaalinen

Uusi liikuntahalli alkaa nousta ensi vuonna Ikaalisiin, Valkean ruusun alakoulun ja päiväkodin väliin. Valtuusto päätti maanantaina äänin 17-10, että arvioiden mukaan lähes 5,7 miljoonaa euroa maksava monitoimihalli nousee alkuperäisessä aikataulussa.

Kaupunginjohtaja Kari Tolonen esitti kaupunginhallituksessa, että liikuntakeskuksen rakentamista siirretään kahdella vuodella Ikaalisten vaikean taloustilanteen vuoksi. Tolosen mukaan Ikaalisten tulos painuu tänä vuonna 2,6 miljoonaa pakkaselle ja lainaakin on 4 107 euroa asukkaalta. Hän myönsi valtuutetuille, että valtion avustusta myöhemmin on vaikea saada listalle.

Tolonen hävisi ehdotuksensa 8-1 hallituksessa. Hänen ilmeensä musteni lisää, kun valtuustoryhmät yksimielisesti päättivät, ettei tämä valtuusto koske kouluverkkoon: Luhalahti saa pitää kyläkoulunsa ja 100 000 euroa vuodessa on säästettävä muualta..

Valtuustossa Ville Kartaslammi (ps.) esitti siirtoa. Hän sai tuekseen muun muassa Arto Ojakosken (kesk.), jonka mielestä Ikaalisten kantokyky ei riitä näin isoon kohteeseen.

Terhi Nurmi (ps., sit.) totesi, että vanhasta liikuntahallista on seinien ja lattian kosteusvaurioiden takia löydetty 14 eri mikrobia: ylipaineistettu ilmastointi on kahdeksi seuraavaksi vuodeksikin keinotekoinen ja epävarma ratkaisu. Hallitusta johtava Ilmo Kalli (kesk.) kysyi, mitä nykyisellä hallilla voi enää tehdä ja kannatti nopeaa etenemistä rakentamisessa.

Elokuulla 2021 valmistuva monitoimihalli katsomoineen taipuu e-urheilun, konserttien, pallopelien ja kuntosalin lisäksi moneen heittolajiin ja pesäpallonkin lyömiseen. Toiseen kerrokseen tulee juoksusuora lähtötelineineen. Käyttäjinä koululaisia ja opiskelijoita on noin 1 000, yli 63-vuotiaita viiden kilometrin säteellä asuu noin 1 500.

Talouskurimuksen oikaisemiseksi Esa Talonen (kok.) esitti selvitettäväksi seitsemän lisäkeinoa, muun muassa yhteistä sote-ratkaisua Hämeenkyrön kanssa, Toivolansaaren vanhuskodin yksityistämistä ja Rahkolan kartanon sekä Leppäkosken Sähkön osakkeiden myyntiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: