Nokian epäiltyjen tuhopolttojen tutkinta etenee – Poliisi julkaisi kuvan nuoresta miehestä, jolla uskotaan olevan tietoja tulipaloista - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian epäiltyjen tuhopolttojen tutkinta etenee – Poliisi julkaisi kuvan nuoresta miehestä, jolla uskotaan olevan tietoja tulipaloista

Nokialla sytytettiin 3.– 13.6. useita rakennuksia todennäköisesti tahallisesti tuleen. Kaikki sytytetyt rakennukset sijaitsivat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan. Rikoskomisario Ossi Kaario on kertonut aiemmin, että poliisilla on palopaikoilta todisteaineistona dna:ta ja sormenjälkiä.

13.6. varhain aamulla tuleen sytytetystä kaksikerroksisesta rakennuksesta oli jäljellä enää perustukset ja hehkuva hiilloskasa seitsemän aikaan aamulla. Rakennus oli palohetkellä tyhjillään.­

23.7.2020 20:28 | Päivitetty 24.7.2020 14:47

Aamulehti

Poliisi on selvittänyt Nokialla Haaviston alueella kesäkuussa sytytettyjä tulipaloja ja pyytää nyt kansalaisten apua tapausten selvittämisessä.

Poliisi julkaisi torstaina kuvan nuoresta miehestä, jolla epäillään olevan tietoa paloista.

Miestä pyydetään ilmoittautumaan poliisille. Lisäksi poliisi pyysi kansalaisilta vihjeitä kyseisen miehen henkilöllisyydestä. Perjantaina poliisi kertoi, että miehen henkilöllisyys on selvitetty.

Useita rakennuksia paloi läheltä

Nokialla sytytettiin 3.– 13.6. useita rakennuksia todennäköisesti tahallisesti tuleen. Kaikki sytytetyt rakennukset sijaitsivat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan. Osassa paloista vahingot jäivät vähäisiksi, mutta osa rakennuksista tuhoutui palossa täysin tai vahingoittui merkittävästi.

3.– 4. kesäkuuta välisenä yönä Nokian Haavistontiellä oli kolme tulipaloa. Ilmeni, että pienehkö autotalli, jonkinlainen korjaamorakennus ja Lauttalan koulu oli sytytetty palamaan.

Vanhassa koulussa roihusi Nokialla, samalla tiellä syttyi myös kaksi muuta paloa – epäillään tahallaan sytytetyiksi

Nokian tuhopolttaja edelleen kateissa – koulu ja kaksi muuta rakennusta roihusivat keskellä yötä

Reilun viikon kuluttua ensimmäisistä tulipaloista autio rakennus tuhoutui tulipalossa niin ikään Haavistontiellä. Kyseessä oli sama autotalli kuin se, jota yritettiin polttaa 3.– 4. kesäkuuta välisenä yönä. Tällä kertaa rakennus paloi kivijalkaan saakka.

Autiotalo roihusi jo toistamiseen Nokialla: ”Vahva epäily, että se on sytytetty” – Kuvat ja video palopaikalta näyttävät kivijalkaan tuhoutuneen rakennuksen

Pari päivää myöhemmin selvisi, että kaksi nuorta miestä rikkoi Nokian työväenopistolla ikkunoita palopäivänä. Samana aamuna oli yritetty myös sytyttää tallin seinää useasta kohdasta, postilaatikkorivistö ja lähellä olevan asuntovaunun päällä oleva pressu.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Ossi Kaario kertoi heinäkuun alussa Aamulehdelle, että poliisilla on tapauksesta todisteena dna-jälkiä ja sormenjälkiä, mutta nimetty epäilty uupuu vielä.

Nokian tulipalosarja edelleen mysteeri, tahallaan sytytettyjen roihujen tutkinta jatkuu yhä – Rikoskomisario: ”Meillä on todisteena dna-jälkiä ja sormenjälkiä”

Päivitetty 24.7. kello 14.46: Päivitetty tieto, että poliisi on selvittänyt torstaina julkaistuissa kuvissa olleen miehen henkilöllisyyden. Jutusta poistettu kuvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?