Saunarakennus paloi Ylöjärvellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Saunarakennus paloi Ylöjärvellä – palo uhkasi myös muita rakennuksia

Pelastustyöt jatkuvat Metsäkyläntiellä yöhön saakka.

21.4.2019 21:59

Aamulehti

Ylöjärven Metsäkyläntiellä syttyi sunnuntai-iltana kesäasunnon saunarakennus, jossa oli myös varasto. Päivystävä palomestari Tommi Lönnqvist kertoo, että rakennus oli palokunnan saapuessa ilmileikeissä.

–Tuli oli leviämässä muihin rakennuksiin. Pieni autotallirakennus oli melkein kiinni siinä saunassa, niin sen katto ehti syttyä, mutta se saatiin melkein heti sammumaan. Leviäminen saatiin estettyä, ja nyt on jälkiraivaus ja -sammutus käynnissä.

Asukas ei ollut paikalla palon syttyessä. Apua paikalle hälytti naapuri.

Varastorakennuksen lähellä oli autotallin lisäksi myös kaksi samaan kiinteistöön kuuluvaa asuinrakennusta. Rakennuksiin ei tullut vaurioita.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Syttymispaikkaa on palomestarin mukaan mahdotonta arvioida, koska rakennuksen yläosa oli täyden palon vaiheessa pelastusyksiköiden saapuessa paikalle.

Omistaja oli ilmeisesti ollut paikalla edellisen kerran useita vuorokausia sitten. Lönnqvist kertoo, että hänet on tavoitettu.

Päivystävän palomestarin mukaan palanut rakennus joudutaan mahdollisesti purkamaan kokonaan.

– Se on vanha rakennus, ja siellä on purua ja sammalta. Se jää muuten kytemään, ellei sitä pureta pikkuhiljaa pois. Kyllä tässä ainakin pari tuntia vielä menee, että saadaan viimeisetkin pesäkkeet pimeäksi, Lönnqvist kertoi ennen iltakymmentä sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: