Hiihtokeskus Sappee uudistaa rinteidensä lumetusjärjestelmiä - Pirkanmaa - Aamulehti

Hiihtokeskus Sappee uudistaa rinteidensä lumetusjärjestelmiä – uudet tykit käyttöön jo tulevalle laskettelukaudelle

Sappeen suunnitelmana on rakentaa noin 800 metriä uutta automatisoitua lumetuslinjastoa.

Pälkäneellä sijaitseva hiihtokeskus Sappee kertoo investoivansa uuteen lumetustekniikkaan ja -laitteistoon. Rakennustöiden on tarkoitus valmistua loppusyksyn aikana.

14.9.2019 12:59

Aamulehti

Pälkäneläinen hiihtokeskus Sappee uudistaa kuluvan syksyn aikana lumetusjärjestelmiään.

Sappeen suunnitelmana on rakentaa noin 800 metriä uutta automatisoitua lumetuslinjastoa, joka sisältää painevesi- ja ilmalinjaston, lumetuspumppaamon ja 22 uutta hybriditykkiä.

Automatisoitu lumetusalue tulee kattamaan Sappeen perhe- ja yhdysrinteiltä rinteiltä sekä perhepuistosta noin viiden hehtaarin kokoisen alueen.

Uusi linjasto mahdollistaa hiihtokeskuksen mukaan sen, että lumetukseen kuluva aika voidaan saada jopa puolitettua nykyisestä. Samalla talvikausi saatetaan päästä avaamaan aiempaa laajemmalle rinnealueelle.

Noin 300 000 euron investoinnin rakennustöiden on tarkoitus valmistua loppusyksystä ja uuden linjaston olla käytössä heti tulevan laskettelukauden ensimmäisessä lumetusjaksossa.

Jo viime syksynä Sappeessa rakennettiin kuuden uudenlaisen lumitykin testilinja, jonka tarkoituksena oli kokeilla erilaisia tykkejä ja lumetusjärjestelmiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: