Puoliksi uponnut moottorivene työllistää pelastuslaitosta Valkeakoskella – tankissa sata litraa dieseliä, mutta vuotoa ei ole - Pirkanmaa - Aamulehti

Puoliksi uponnut moottorivene työllisti pelastuslaitosta Valkeakoskella – tankissa sata litraa dieseliä, mutta vuotoa ei ole

Vene upposi puoliksi järven pohjaan Valkeakoskella.

13.1.2020 10:48 | Päivitetty 13.1.2020 14:16

Aamulehti

Puoliupoksissa ollut 15-metrinen moottorivene työllisti palokuntaa Valkeakoskella Lepänkorvan puiston rannassa. Järveen pohjaan ja laituriin nojaava vene täytyi pumpata tyhjäksi, jotta vuodon syy selvisi.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai paikalle hälytyksen maanantaina kello 10 aikaan. Hälytys tuli keskisuuresta öljyvahingosta tai ympäristöonnettomuudesta vesistössä. Ilmoittajan mukaan veneen ympärillä olisi ollut öljykalvoa.

Järvessä ei silti näy palomestari Jarkko Pietiläisen mukaan minkäänlaista öljykalvoa eikä veneestä vuotanut yhtään.

– Veneen ympärillä on kuitenkin kevytpuomeja, sillä veneen tankissa on noin sata litraa dieselpolttoainetta. Täällä menee jonkin verran aikaa, että saamme pumpattua tarpeeksi vettä pois jotta nähdään mistä veneeseen vuotaa vettä. Polttoaineen takia venettä ei voi jättää noinkaan ja voi olla, että tarvitsemme vielä nosturia, Pietiläinen sanoi maanantaina päivällä.

Kello 12.35 aikaan alus saatiin pumpattua pintaan ja reikä saatiin tukittua. Aluksesta ei lopulta päässyt valumaan polttoainetta vesistöön.

Operaatioon osallistui 4 pelastuslaitoksen yksikköä.

Päivitys: Päivitetty 13.1. kello 11.20: Lisätty tietoa pelastustöiden sujumisesta. Tarkennettu myös tietoja öljyvuodosta. Täsmennetty myös paikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos