Neljä vapaaehtoista ompeli 1000 kirjastokassia ylöjärveläislapsille - Pirkanmaa - Aamulehti

Neljä vapaaehtoista ompeli kierrätysmateriaaleista 1000 kirjastokassia ylöjärveläislapsille – hurjan tempauksen taustalla lukemaan innostaminen

Kaikki Ylöjärven kaupungin esikoululaiset saavat kuluvan vuoden aikana itselleen kirjastokassin. Lukemaan kannustavan tempauksen takana on Ylöjärven Nuorisoseura ry yhteistyössä Ylöjärven pääkirjasto Leijan kanssa.

Ylöjärven Nuorisoseura ry on ommellut jo 1000 kirjastokasisa jaettavaksi ylöjärveläisille lapsille.

24.8.2019 15:18 | Päivitetty 26.8.2019 13:54

Aamulehti

Ylöjärven Nuorisoseura ry on ommellut viimeisen vuoden aikana 1000 kierrätysmateriaaleista valmistettu kirjastokassia, joista noin puolet päätyvät syksyn aikana käyttöön ylöjärveläisille esikoululaisille.

Ylöjärven Nuorisoseuran sihteeri ja rahastonhoitaja Maire Vaittinen kertoo, että niin kutsutun Ylöjärven kirjastokassitehtaan idea syntyi, kun Vaittisen sisko kertoi hänelle Salossa olevasta kassikampanjasta, jossa paikalliset Martat ompelivat pieniä kasseja neuvoloissa jaettavaksi.

Kassi, korttilokero ja runo

Jokainen ommeltu kassi on uniikki. Kaikki noin 1000 kassia on valmistettu kierrätysmateriaaleista kuten esimerkiksi vanhoista verhoista tai lakanoista. Materiaaleja on haalittu niin tekijöiden omista varastoista kuin kierrätyskeskuksistakin.

Jokaisessa kassissa on sisäpuolella pieni lokero, jonne voi laittaa talteen kirjastokortin. Jokaisen kassin mukana on myös käsin kirjoitettu kortti, jonka takaa löytyy kassin uudelle omistajalle kirjoitettu runo.

Kassit käyttäjille kirjaston kautta

Ylöjärven pääkirjasto Leijan kirjastotoimenjohtaja Liisa Nikkilä kertoo, että ltällä hetkellä hieman yli 500 kassia on niputettuna pääkirjaston tiloissa, josta ne jaetaan uusille esikoululaisille pääosin kirjastoautokäynnin yhteydessä.

–Osalle kassit jaetaan muulla tapaa. Olemme esimerkiksi kutsuneet osan esikouluryhmistä tänne kirjastolle hakemaan omansa.

Esikoululaisten lisäksi kasseja jaetaan myös valikoiduissa tilaisuuksissa.

–Esimerkiksi viime lauantaina Ylöjärven nuorisoseura jakoi kasseja kirjaston omassa tapahtumassa Viljakkalassa, Nikkilä kertoo.

Taustalla lukemaan kannustaminen

Vaittinen kertoo, että kassitehtaan taustalta löytyy toive siitä, että lapset innostuisivat edelleen lukemisesta.

Liisa Nikkilä on samaa mieltä.

–Lasten lukeminen on monen sydämellä. Tämä on ollut aivan mieletön projekti. Mikä olisikaan oivallisempi tapa kantaa kiinnostavia kirjoja kotiin kuin oma, juuri minulle ommeltu oma kirjastokassi, Nikkinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut