Pirkanmaan pikkutiet ovat järkyttävän huonossa kunnossa ja kuoppia korjataan ennätysmäärä - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan pikkutiet ovat järkyttävän huonossa kunnossa ja kuoppia korjataan ennätysmäärä – Ajoimme Teiskon teitä, kunnes vastaan tuli iloinen yllätys

Viime vuonna Pirkanmaan maanteillä paikattiin ennätykselliset 50 000 koloa ja kuoppaa. Tänä vuonna rahaa korjauksiin kuluu vielä merkittävästi enemmän. Lähdimme Tampereen Teiskoon selvittämään, missä kunnossa tiet ovat.

Teiskon kirkkotie on täynnä koloja. Tie on luokiteltu paikoin erittäin huonoksi, paikoin tyydyttäväksi. Öljyn hinnanlasku saattaa lisätä päällystettävää määrää arviolta noin kymmenellä prosentilla. Perusrahojen lisäksi valtio antoi 2,5 miljoonaa euroa rahaa Vesilahden ja Punkalaitumen välisen tie korjaamiseen lisätalousarviossa.

4.7.2020 8:45

Aamulehti

Pirkanmaalla on hieman yli 500 kilometriä huonokuntoista tietä. Vaikka niitä kunnostetaan tänä kesänä enemmän kuin aikoihin, ei sekään riitä vuosikymmenen korjausvelan taittamiseen.

Rahaa käytetään korjauksiin tänä vuonna enemmän kuin yleensä. Teitä paikataan, uusitaan, kunnostetaan ja viivoja maalataan 21 miljoonalla eurolla. Viime vuonna maakunnassa korjattiin teitä puolet pienemmällä summalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut