Rannoilla ja maauimalassa riittää nyt uimareita – Tampereen keskustassa on jo +30,8 astetta lämmintä - Pirkanmaa - Aamulehti

Rannoilla ja maauimalassa riittää nyt uimareita – Tampereen keskustassa on jo +30,8 astetta lämmintä

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan Pirkanmaalla rikotaan torstaina lämpötilaennätyksiä. Lämpö nousi Tampereen Tampellan mittauspisteessä jo 30,8 asteeseen.

Emma Silvola (vas.) ja Seelia Rahkola nauttivat torstaina rannalla olosta. Lasten äidit kertovat, että viime kesänäkin rannalla oltiin lähes joka päivä.

6.6.2019 12:14 | Päivitetty 6.6.2019 18:42

Aamulehti

Aamulehti.fi seurasi keskiviikkona suorassa lähetyksessä, miten Pyynikin uimaranta täyttyi auringonpalvojista.

Suora lähetys on päättynyt.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan Pirkanmaalla rikotaan torstaina iltapäivällä lämpötilaennätyksiä. Lämpötila voi meteorologien ennustuksen mukaan kohota jopa yli 30 asteeseen. Näin myös tapahtui, sillä kello 18.30 lämpömittari nousi Tampellan mittauspisteessä jo 30,8 asteeseen.

–Tämän päivän aikana voi tulla ihan tukalan kuumakin. Varsinkin huomenna, kun sama lämpötila jatkuu, mutta kuurosateet yleistyvät ja ilma on kostea, voi tuntua tukalalta, Forecan päivystävä meteorologi Jenna Salminen kommentoi Aamulehdelle.

Joel Karvonen heitteli Pyhäjärven vesirajassa frisbeetä. Hänelle ja muulle Tohlopin rannan lähettyvillä asuvalle perheelle rantapäivä ei ollut kesän ensimmäinen.

Sup-laudoilla kysyntää

Pyynikin uimarannalla oli iltapäivällä puoli kolmen aikaan vielä hyvin tilaa. Rannalle saapui iltapäivän mittaan tasaisesti lisää väkeä, mutta osa myös lähti pois auringonpaahteesta.

Aamulehden suorassa lähetyksessä jututettiin uimareita ja rannan yrittäjiä.

Veljekset Lassi ja Lenni Ylönen saapuivat Jyväskylästä kesäloman viettoon Tampereelle. Frisbeetä heitellyt kaksikko antaa Pyynikin uimarannalle arvosanaksi 9+.

Toinen Pyynikin uimarannan sup-lautojen vuokrauspisteen omistajista kertoi iltapäivällä, että torstaille oli tehty ennakkoon useita varauksia. Ruuhkaa helle ei kuitenkaan ole aiheuttanut, ainakaan vielä.

– Ehkä helle yllätti ihmiset, Sanna Juutilainen arvelee.

Torstain sää oli ihanteellinen sup-lautailuun, sanoo sup-pisteen toinen omistaja Sanna Juutilainen.

Myös maauimalassa uimareita

Rantojen lisäksi maauimala on kerännyt torstaina väkeä. Maauimalan sisäänkäynnin edustalle muodostui iltapäivällä paikoin pitkäkin jono.

Kello 14 jälkeen tyttärensä kanssa paikalle saapunut Petra Suominen arvioi, että altaissa mahtui kuitenkin uimaan hyvin.

– Tulimme ennemmin maauimalaan kuin rannalle, sillä järvissä vesi on vielä kylmää, Suominen kertoo.

Juttua päivitetty 6.6.2019 kello 17.20: Lisätty tietoa maauimalan tilanteesta.

Juttua päivitetty 6.6.2019 kello 17.59: Lisätty kuvia.

Karvosen perheen löytää uimasta heti, kun jäihin on tehty aukko, naurahtaa perheen äiti Marjo Karvonen. Lapset Joel (vas.) Juliana, Annika ja Amanda ottivat ilon irti vesileikeistä.

Petra Suominen valitsi tyttärensä kanssa maauimalan rannan sijaan. ”Tulimme maauimalaan vähän ex tempore. Ensin olimme menossa rannalle, mutta sitten keksimme tulla testaamaan maauimalan.”

Uimaan uskaltautuminen edellyttää hellettä, päättävät Nea Lehmus (vas.), Bertta Jouhki ja Emilia Kukkonen. Torstaina lämpöä oli riittävästi. Pyynikin uimaranta on kaverusten suosikki.

Myös Sini Satola (vas.), Melina Tyynelä ja Juuli Koskelo olivat Pyynikin uimarannalla nauttimassa helteestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos