Näin VR varautuu talveen, jotta junat eivät myöhästelisi - Pirkanmaa - Aamulehti

Näin VR valmistautuu talveen täysillä, sillä viimeksi täsmällisyys jäi ”pahimpina päivinä alle 50 prosentin” – tuo myös Tampereen ja Helsingin välille lisää vuoroja ja kaksikerroksisia junia

VR:n junaliikenne yski viime talvena aiempaa enemmän. Pahimpina päivinä vain puolet junista kulki täsmällisesti. Matkustajamäärä Helsingin ja Tampereen välillä kasvaa, mutta raidepula haittaa ruuhkista eroon pääsyä.

Jyväskyläläiset Iina (vas.) ja Noora Ulvila vaihtoivat viime torstaina Tampereen rautatieasemalla junaa matkatakseen Helsinki–Vantaan lentokentälle ja sieltä Prahaan. Noora Ulvila matkustaa junalla kuukausittain ja Iina Ulvilakin useasti vuodessa. – Matkasuunnitelmani ovat joskus menneet uusiksi, kun jatkoyhteysjuna ei ole tullut ajoissa. Olen kuitenkin huoleton luonne niin, etten ota matka-aikoihin ylimääräistä pelivaraa, Noora Ulvila kertoo. Sisarukset kertovat saaneensa aina helposti paikan junaan, mutta pyrkivät ostamaan lipun hyvissä ajoin etukäteen.

4.9.2019 8:25

Aamulehti

VR on jo alkanut varautua tulevaan talveen, jotta junaliikenne sujuisi mahdollisimman viivytyksettä ja häiriöttä. Ensimmäinen palaveri aiheesta on jo pidetty.

VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen kertoo, että VR:n talvivarautumisohjelmassa on pitkä lista muun muassa kaluston kuntoon ja henkilöstön työvuoroihin liittyviä asioita, jotka pitää tarkistaa ennen talven tuloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut