Raimo Toivio oli lentämässä pienkoneella naisystävänsä kanssa, kun yhtäkkiä koneen ovi irtosi Lempäälän yllä –”Otin katsekontaktin ja pidin hetken aikaa Joannan reidestä lämpimästi kiinni” - Pirkanmaa - Aamulehti

Raimo Toivio oli lentämässä pienkoneella naisystävänsä kanssa, kun yhtäkkiä koneen ovi irtosi Lempäälän yllä –”Otin katsekontaktin ja pidin hetken aikaa Joannan reidestä lämpimästi kiinni”

Sunnuntai-iltapäivänä Raimo Toivio otti radiolla yhteyttä Tampere-Pirkkalan lennonjohtotorniin. Viesti kuului: ”Mayday, mayday, mayday”. Hetkeä aiemmin Toivion rakentamasta pienkoneesta oli irronnut ovi kesken lennon.

Raimo Toivio ja hänen naisystävänsä Joanna Uusitalo lensivät sunnuntaina Europa XS Monowheel -tyyppistä konetta Lempäälän Nurmen alueen yllä, kun ovi yllättäen irtosi. Ovi löytyi myöhemmin Lempäälän metsiköstä.

4.11.2019 19:40

Aamulehti

– Mayday, mayday, mayday. Ovi irtosi, tulemme välittömästi laskuun.

Näin pienkoneen radiolla otti yhteyttä Tampere-Pirkkala lentokentän lennonjohtotorniin sunnuntaina lempääläläinen Raimo Toivio.

Hän lensi rakentamaansa Europa XS Monowheel -tyyppistä konetta Lempäälän Nurmen alueen yllä, kun komposiittirakenteisen alatasokoneen ovi irtosi. Nopeutta oli 260 km/h.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: