Näin varmistat, ettei lääkäriaikasi mene ohi postilakon aikana - Pirkanmaa - Aamulehti

Postilakko pysäyttäisi myös Taysin kutsukirjeet ja laskut, vaikutus tuhansiin potilaisiin – näin varmistat, ettei lääkäriaikasi mene ohi

Tays pidentää lakkotilanteessa laskujen maksuajan tavallisesta 14 päivästä 30 päivään.

Postilakko vaikuttaisi tuhansien Tampereen yliopistollisen sairaalan asiakkaiden kirjeisiin.­

7.11.2019 10:35

Aamulehti

Kahden viikon postilakko alkaa ensi maanantaina 11. marraskuuta, mikäli neuvotteluissa ei päästä sopuun. Lakolla olisi vaikutuksia myös Tampereen yliopistollisesta sairaalasta asiakkaille lähetettäviin kutsukirjeisiin ja hoitopalautteiden sekä laskujen postitukseen.

Koska postitse lähetettävät asiakaslaskut eivät kulje lakon aikana, Tays pidentää laskujen maksuajan tavallisesta 14 päivästä 30 päivään.

Ajanvaraukset näkee sähköisesti

Sairaalassa on pyritty ennakoimaan, etteivät kirjeenä lähetettävät kutsut postilakon aikana kulje. Siksi Taysin yksiköistä ollaan puhelimitse yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lähetteen perusteella odotettavissa lähiaikoina vastaanottoaika tai toimenpide sairaalassa.

Mikäli puhelinta ei tule päivystettyä jatkuvasti, asiakkaat voivat nähdä itse ajanvarauksensa Taysin sähköisen palvelun Oma Taysin kautta myös postilakon aikana. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa omatays.fi.

Osoitteessa omatays.fi aloitat kirjautumisen tästä näkymästä.­

Röntgenin ja muiden kuvantamistutkimusten aikoja, leikkausaikoja tai osastolle saapumisen aikoja ei vielä näy Oma Tays-palvelusta. Palvelusta voi kuitenkin varmistaa, että oma puhelinnumero on ajan tasalla Taysista tulevan puhelinsoiton varalta.

Myöskään hoitopalautteet eivät kulje postilakon aikana. Ne voi katsoa sähköisesti Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi.

Lue lisää: ”Et uskalla edes suihkuun mennä, jos se soitto sattuu tulemaan juuri silloin” – Tampereen yliopistollisen sairaalan uusi palvelu tuo odotetun helpotuksen asiointiin

Osion tuoreimmat

Luetuimmat