Poliisi saanut uusia vihjeitä Pirkanmaan takaa-ajoon liittyen - Pirkanmaa - Aamulehti

Poliisi saanut uusia vihjeitä Pirkanmaan takaa-ajoon liittyen – Tutkinnanjohtaja kiittää kansalaisia avusta: ”Vaikka veitset ja aseet lentävät ikkunoista, ne säilyvät”

Keskusrikospoliisi (krp)on saanut uusia vihjeitä sekä kuvamateriaalia toissa sunnuntaina Pirkanmaalla tapahtuneeseen takaa-ajoon liittyen.

Elokuussa 2019 kaksi miestä pakeni poliisia Pirkanmaalla. Tampereelta alkanut takaa-ajo päättyi Ikaalisiin. Syyskuussa 2019 poliisi suoritti takaa-ajoon liittyvää tutkimusta Tampereen rantatunnelin länteen vievässä tunnelissa.

4.9.2019 15:26

Sisä-Suomen poliisi suoritti Tampereen Rantatunnelissa teknistä tutkintaa varhain tiistaina aamulla. Tekninen tutkinta liittyi takaa-ajoon, jossa Porvoon poliisiampumisista epäillyt veljekset pakenivat poliisia Tampereen suunnasta kohti Ikaalisia, jonne takaa-ajo päättyi.

Poliisi suoritti Rantatunnelissa teknistä tutkintaa tiistaina:

Sen lisäksi, että Sisä-Suomen poliisi suoritti rantatunnelissa teknistä tutkintaa virka-apuna keskusrikospoliisille, joka julkaisi tiistaina iltapäivällä lisäksi Twitterissä viestin, jossa se toivoi kansalaisia toimittamaan krp:lle mahdollista kuvamateriaalia sekä havaintoja takaa-ajoon liittyen.

Porvoon tapauksen sekä sitä seuranneen Pirkanmaan takaa-ajon tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista kertoi keskiviikkona iltapäivällä, että uusia vihjeitä on kuluneen vuorokauden aikana tullut.

–Sitä en lähde erittelemään kuinka paljon ja millaisia yhteydenottoja on tullut, mutta sen voin vahvistaa, että olemme vihjeitä saaneet.

Huhta-aho kertoo, että yhteydenottoja on tullut kiitettävästi jo ennen tiistaita, mutta tästä huolimatta krp kuitenkin päätyi pyytämään ainakin kertaalleen sellaisia henkilöitä kertomaan vihjeensä ja jakamaan mahdollisen kuvamateriaalinsa, jotka eivät sitä ole vielä tehneet.

– Toivomme saavan mahdollisimman paljon yhteydenottoja. Otamme vastaan kaiken tiedon, sen pienimmänkin. Meidän tehtävämme täällä on sitten arvioida sen sisältö, Huhta-aho sanoo.

Kansalaisten tuki tärkeä

Huhta-aho kehuu kansalaisten valveutuneisuutta sekä poliisin auttamishalua, joka on Suomessa hänen mukaansa poikkeuksellisen suurta.

–Kun pakoautosta lentää aseita, leipäveitsiä sekä muuta tavaraa, ne säilyvät ja niitä suojataan. Monessa muussa maassa on toisin, Huhta-aho kiittelee.

Huhta-ahon kertoo kokevansa, että suomalaisten perusajatus on samansuuntainen: Autetaan poliisia. Huhta-ahon mukaan tämä näkyy myös poliisille tulevien vihjeiden määrästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut