Uutta tietoa Kuhmoisten ja Jämsän välillä tapahtuneesta kuolonkolarista – henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle loivassa mutkassa, rekkakuski yritti väistää - Pirkanmaa - Aamulehti

Uutta tietoa Kuhmoisten ja Jämsän välillä tapahtuneesta kuolonkolarista – henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle loivassa mutkassa, rekkakuski yritti väistää

Esitutkinnassa on tarkoitus selvittää tarkemmin syitä, miksi henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle.

Säiliörekka ja henkilöauto kolaroivat torstaina 24-tiellä Jämsän ja Kuhmoisten rajalla Arvajalla.

26.4.2019 12:47 | Päivitetty 26.4.2019 13:08

Aamulehti

Säiliörekka ja henkilöauto kolaroivat torstaina aamupäivällä 24-tiellä Kuhmoisten ja Jämsän välisellä tieosuudella. Henkilöautoa kuljettanut mies menehtyi tapahtumapaikalle. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa.

Poliisi tiedotti perjantaina jatkavansa onnettomuuden tutkintaa rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Osallisina kolarissa olivat rekkaa kuljettanut vuonna 1961 syntynyt mies sekä henkilöautoa kuljettanut vuonna 1957 syntynyt mies.

Tyhjällä kuormalla Jämsän suunnasta tullut rekan kuljettaja oli huomannut, kuinka vastaan tullut henkilöauto oli ajautunut loivassa oikealle kaartuvassa mutkassa hiljalleen vastaantulevien kaistalle.

Rekan kuljettaja oli alkanut väistämään henkilöautoa suunnassaan oikealle pientareelle välttääkseen törmäyksen. Väistöstä huolimatta henkilöauto oli törmännyt rekan perävaunun vasempaan etukulmaan ja edennyt siitä edelleen oikealle ojaan katolleen.

Tapahtumapaikalla poliisi suoritti paikkatutkintaa yhdessä onnettomuuslautakunnan kanssa. Henkilöauton vaurioista voitiin todeta, että törmäys oli ollut erittäin voimakas.

Esitutkinnassa on tarkoitus selvittää tarkemmin syitä, miksi henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle.

Tässä vaiheessa poliisilla ei ole tiedossa, että henkilöauton kuljettaja olisi ollut päihteiden vaikutuksen alaisena tai että kuljettajan ajokunto olisi oleellisesti huonontunut esimerkiksi sairaskohtauksen vuoksi.

Menehtyneen henkilöauton kuljettajan osalta poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyntutkintana ja siitä ei tiedoteta enempää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut