Veskan hotellihanke liikkeelle aikaisintaan vuonna 2020 - Pirkanmaa - Aamulehti

Partolan Veskan 16-kerroksista hotellia aletaan rakentaa aikaisintaan ensi vuonna, tältä se näyttää – Tampereen messu- ja urheilukeskukselle suunnitteilla samankokoinen

Pirkkalan kunnanvaltuusto käsittelee 16-kerroksisen ja 180 huoneen hotellin asemakaavaa maanantaina 9. syyskuuta.

Partolan hotellin rakennusoikeus on 20 000 kerrosneliötä. Hotellioperaattorin kanssa tehty aiesopimus on ollut voimassa jo pitkään.

9.9.2019 7:00

Pirkkalan Partolaan valmistellun kauppakeskus Veskan hotellihankkeen arvioidaan lähtevän rakentumaan aikaisintaan vuonna 2020.

Pirkkalan kunnanvaltuusto käsittelee hanketta koskevaa Partolan asemakaavan muutosta kokouksessaan 9. syyskuuta.

Kaavaehdotusta on valmistelun ja nähtävillä olon yhteydessä täsmennetty, mutta perusehdotus on entisenlainen: hotelliin tulee 16 kerrosta ja 180 majoitushuonetta.

”Ei rakentamaan talvea vasten”

Veska-kauppakeskukseen omistajiin lukeutuva Meijou oy:n hankejohtaja Marko Kuusisto sanoo, että aiesopimus hotellin operaattorin kanssa on ollut olemassa jo pitkään.

– Kun asemakaava vahvistuu, tehdään viimeiset tarkennukset suunnitelmiin ja lähdetään viemään eteenpäin rakentamissuunnittelua. Talvea vasten emme lähde hanketta rakentamaan, vaan rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2020.

Hotellihankkeen budjetti on Kuusiston mukaan noin 30 miljoonaa euroa. Hotellitoteutuksesta järjestetään erikseen urakkakilpailu.

16-kerroksinen Veska Hotelli sijoittuu kauppakeskuksen kulmalle Pirkkalan Partolassa.

Rakennusoikeus pieneni

Kauppakeskuksen rakennusoikeutta on asemakaavan ehdotusvaiheesta pienennetty 40 000 kerrosneliöstä 36 000 kerrosneliöön, mutta uutta rakennusoikeutta osoitetaan kuitenkin 9 600 kerrosneliötä.

Hotellin ja siihen välittömästi liittyvän pysäköintilaitoksen rakennusoikeus on 20 000 kerrosneliötä.

Pirkkalan kaavoitusarkkitehdin Mika Raatikaisen mukaan kauppakeskusalueeseen liittyviä kiertoliittymiä uudistetaan Pirkkalan ja Tampereen rajalla.

– Asemakaava mahdollistaa kevyelle liikenteelle rakennettavan ylikulkusillan Naistenmatkantien ylitse, sanoo Raatikainen.

Huoltoliikenteen liittymä Naistenmatkantielle rakennetaan kauppakeskuksen takaa. Myös bussipysäkkijärjestelyjä on tarkennettu.

Veskan hotellihanke

Veskan hotelliin on suunniteltu 16 kerrosta, joista alimpiin sijoittuu 300 auton pysäköintihalli.

20 000 kerrosneliön hotelliin tulee 180 huonetta.

Noin 30 miljoonan euron investointi. Operaattori tiedossa.

Tampere suunnittelee 16 kerroksen ja 170 majoitushuoneen hotellia messu- ja urheilukeskuksen viereen.

Toimija ei ole tiedossa. Operaattoria haetaan parhaillaan myös ulkomailta.

Hotellille haetaan yhä operaattoria

Tampereen kaupungilla on tavoitteena löytää toimija Veskan kokoiselle eli 16-kerroksiselle ja 170 majoitushuoneen hotellille Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kylkeen.

Hotellille haettiin viime vuonna operaattoria konsepti-ja tontinluovutuskilpailulla, mutta yhtään ehdokasta ei löytynyt.

Tampereen kiinteistöjohtajan Virpi Ekholmin mukaan toteutus on nyt vapaasti haettavana.

Kiinteistöalan sijoitus- ja neuvonantopalveluihin erikoistunut Merasco Real Estate hakee messu- ja urheilukeskuksen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon mukaan hotellitoimijaa myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Tarkoituksena on etsiä hotellille lopulliset sijoittajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: