Metsästysonnettomuus Ikaalisissa: Äiti kuoli jänismetsällä haulikon laukaukseen - Pirkanmaa - Aamulehti

Metsästysonnettomuus Ikaalisissa: Äiti kuoli jänismetsällä haulikon laukaukseen, poika yritti turhaan pelastaa – hirviporukka vietti hiljaisen hetken

50-vuotiaan ikaalislaisen naisen kuolemaan johtanut tapaturma sattui Ikaalisten Juhtimäessä.

20.10.2018 9:38 | Päivitetty 20.10.2018 13:53

Ikaalisisten Juhtimäessä sattui torstaina noin 50-vuotiaan naisen kuolemaan johtanut metsästysonnettomuus. Sisä-Suomen poliisin tutkinnanjohtaja Anssi Köykkä kertoo, että ikaalislainen äiti ja tämän aikuinen, Hämeenkyrössä asuva poika olivat yhdessä jänismetsällä, kun äidin haulikko laukesi tuntemattomasta syystä ja osui häneen kuolettavasti.

Poliisin tiedotteen mukaan nainen oli jäänyt passiin, kun hänen poikansa oli lähtenyt koiran kanssa liikkeelle.

–Tämän hetkisen tiedon mukaan näyttää siltä, että passissa ollessa naiselle on käynyt tapaturma, esimerkiksi kaatuminen, jonka yhteydessä haulikko on lauennut ja laukaus on osunut alaraajaan, kertoo tutkinnanjohtaja Köykkä.

Pojalta kesti hetken ennen kuin hän löysi äitinsä. Köykkä kertoo, että poika yritti auttaa, kun saapui paikalle laukauksen kuultuaan, mutta ei enää voinut pelastaa äitinsä henkeä. Naisen kuolemasta on meneillään kuolemansyyntutkinta, mutta Köykkä sanoo kaiken viittaavan siihen, että kyseessä on tapaturma.

Poliisin tiedotteen mukaan kuolemantapaus sattui torstaiaamuna noin kello 8.40.

Köykän mukaan sekä äiti ja poika harrastivat metsästystä.

Metsästysseuran puheenjohtaja sai järkyttävän viestin

Paikallisen metsästysseuran puheenjohtaja odotteli metsästyskaveriaan ja hänen äitiään kylään, kun sai hyytävän viestin puhelimeensa.

Viestissä kaveri kertoi, että hänen äitinsä oli kuollut.

Puheenjohtaja kertoo tunteneensa naisen lapsuudestaan asti. Kuolleen naisen isä on ollut metsästysseurassa mukana käytännössä perustamisesta saakka.

–He ovat henkilökohtaisia tuttujani kumpikin. Aika lailla tässä on ollut järkyttynyt eilisestä asti, hän sanoo.

Poika on ollut metsästysseuran jäsen, ja äiti oli mukana vuosikortilla. Naisenkin oli tarkoitus liittyä seuran jäseneksi.

Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana, eikä tiedota asiasta enempää.

Hirviporukka vietti hiljaisen hetken

Koko hirviporukka aloitti lauantaina metsästyksen hiljaisella hetkellä keskellä metsää.

–Uhri oli pidetty nainen. Hänen koko perheensä oli innokkaita metsästäjiä, paikallinen metsästäjä kertoo.

–Näin naista viimeksi viikko sitten ja puhuimme silloin jänisjahdista. Tämä on kova järkytys hänen perheelleen ja lähipiirilleen, ja järkyttää kovasti meitä metsästäjiä, mies sanoo.

Hän arvioi, että ambulanssin tulo kestää alueelle ainakin 40 minuuttia.

Oikaisu 20.10.2018 kello 10.29: Onnettomuudessa menehtynyt nainen asui Ikaalisissa ja metsästysretkellä mukana ollut poika Hämeenkyrössä. Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että nainen olisi asunut Hämeenkyrössä.

Täydennys 20.10.2018 kello 11.10: Juttuun on lisätty poliisin tiedotteesta lisätieto siitä, että nainen oli jäänyt passiin ja oli ehkä esimerkiksi kaatunut.

Täydennys 20.10.2018 kello 13.29: Juttuun on lisätty paikallisen metsästäjän haastattelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: