Panssariajoneuvoja Kolmenkulman ABC:lla, Aamulehden lukija yllättyi havaittuaan vierasmaalaiset sotilaat - Pirkanmaa - Aamulehti

Mitä vierasmaalaiset panssariajoneuvot tekivät huoltoasemalla Nokialla? Videolle tallentui yli kymmenen taisteluvaunua

Aamulehden deskin päällikkö Kimmo Koski kuvasi panssariajoneuvoja Kolmenkulman ABC:lla Nokialla.

5.5.2018 17:00 | Päivitetty 7.5.2018 8:38

Suomen maanteillä havaittiin lauantaina runsaasti ulkomaalaisia sotilasajoneuvoja.

Aamulehden deskin päällikkö Kimmo Koski kuvasi videolle tavanomaisesta poikkeavan näyn Nokian Kolmenkulman ABC-asemalla hieman kolmen jälkeen iltapäivällä.

Katso video:

Panssariprikaatin esikuntapäällikkö kertoo että ulkomaalaiset joukot ovat matkalla Arrow 18 -harjoitukseen, joka alkaa maanantaina 7. toukokuuta.

Maanteillä on tänään liikkunut ainakin yhdysvaltalaisia, itävaltalaisia ja norjalaisia joukkoja.

Pääesikunnan mukaan kalustosta liikkeellä on ollut ainakin amerikkalaisia Stryker-miehistönkuljetusvaunuja ja M1 Abrams -taisteluvaunuja.

Ulkomaiset joukot ja ajoneuvot ovat lauantaina matkalla Parolaan, jossa kalustoa kootaan yhteen. Sieltä matkaa jatketaan Niinisaloon.

Liikkeellä on ollut ainakin amerikkalaisia Stryker-miehistönkuljetusvaunuja ja M1 Abrams -taisteluvaunuja.

Panssariprikaatin johtama Maavoimien Arrow 18 -harjoitus alkaa Pohjankankaalla Niinisalossa maanantaina 7. toukokuuta ja kestää 18. toukokuuta asti.

Arrow 18:ssa harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa ja yhteisissä ammunnoissa.

Lisäksi harjoitellaan eri johtamistasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea sekä kehitetään yhteistoimintakykyä yhdysvaltalaisten ja norjalaisten joukkojen kanssa.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varussotilaita seitsemästä eri joukko-osastosta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 3 200 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Eurooppaan sijoitettujen maavoimajoukkojen ratsuväkieskadroona, Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen panssarivaunujoukkue vahvuudella noin 30 ja Norjan armeijan panssarintorjuntajoukkue.

Harjoitusjoukot keskitetään kotivaruskunnista Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 7. toukokuuta aikana. Osastojen marssinopeudet ovat 50–80 km/h.

Tela-ajoneuvot siirretään harjoitusalueelle juna- ja lavettikuljetuksin.

Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin. Harjoitukseen liittyy myös Maavoimien ja Ilmavoimien lentotoimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: