Lasten unissakävely saattaa aiheuttaa ihmetystä koko perheelle – Asiantuntija kertoo, onko siitä haittaa ja miten kannattaa toimia

Lasten unissakävely saattaa ihmetyttää vanhempia ja moni kaipaa ohjeita, kuinka toimia unissakävelijän kanssa. Voiko unissakävelyä estää? Linnea Kujalalla unissakävely on vaihtunut iän karttuessa unissaan puhumiseen.

Linnea Kujala käveli lapsena usein unissaan, muttei itse muista näistä hetkistä mitään. ”Ilmiö on vaaraton aivojen kannalta. Tärkeintä on varmistaa, ettei lapsi satuta itseään tai pääse lähtemään ulos yöllä”, sanoo lastenneurologian erikoislääkäri Outi Saarenpää-Heikkilä.

20.8. 9:11

19-vuotias lempääläläinen Linnea Kujala ojentaa puhelintaan lähemmäs ja pyytää kuuntelemaan. Tallennuksessa kuuluu selkeästi lause, jossa ei kuitenkaan ole päätä eikä häntää. ”Onko tämä black-juttu?” älypuhelimesta kuuluu.

Kujala kuuli ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten ystävältään, että hän puhui unissaan yökylässä ollessaan. Hänelle heräsi myöhemmin halu tietää, minkälaisia asioita hän käy läpi unissaan. Niinpä Kujala asensi puhelimeensa Snore Lab -sovelluksen, joka on kehitetty yöllisen kuorsauksen kuuntelemiseen. Tuo sovellus on nauhoittanut nyt useita yöllisiä puheita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut