Huikea maisema määränpäässä ei riitä, kivaa pitää olla myös matkalla sinne – näillä vinkeillä onnistut retkeilyssä lasten kanssa

Mitä pienempänä retkeily aloitetaan, sitä luonnollisempaa ja helpompaa retkelle lähtö on isompanakin. Sastamalalainen Soron perhe on tehnyt juuri näin.

Sastamalassa asuva Soron ahkerasti retkeilevä perhe kuvattiin Otamuksella. Tällä kertaa retkikokoonpanossa olivat Marko Soro, Anu Soro, Kasperi Soro, Severi Soro sekä Kasperin tyttöystävänsä Eveliina Ahola ja Viima-koira, joka on usein retkillä ja vaelluksilla mukana. ”Retkeilyssä isossa roolissa ovat kiireettömyys ja kaikkien eri-ikäisten retkeilijöiden huomioiminen. Pienemmät lapset voivat haluta seurata muurahaisia, isommat voivat pysähtyä näyttävän valokuvan vuoksi. Niin pienempien kuin isompienkin lasten kanssa retkeily on ihan ehdottomasti kokeilemisen arvoista.”

16.7. 7:00

”Jos olen itse luonnonlapsi, niin kyllä lapsetkin ovat kasvaneet metsässä”, Anu Soro naurahtaa kertoessaan heidän perheensä tottumuksesta retkeillä.

Sastamalalaisen Soron perheeseen kuuluvat Anun ja puolison lisäksi 12-vuotias Severi ja 19-vuotias Kasperi. Soron oman luontoinnostuksen alkutekijä on hänen pappansa, joka vei lapsenlastaan jo pienenä retkille – ei mitään isoa ja ihmeellistä, mutta mieleenpainuvia hetkiä. Todellinen kipinä syttyi teini-ikäisenä, kun Soro oli mukana nuorisotoimen järjestämällä vaelluksella Saariselälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut