Kangasalalaiset nuoret kertovat ulkonäköpaineista – aikuiset voivat sortua helppoon virheeseen, joka toistuu myös somessa: ”Helppoa kommentoida ja sanoa pahasti”

Onko tärkeämpää olla omanlainen vai toisten kopio? 15-vuotiaat nuoret kertovat, mikä omassa ulkonäössä ihastuttaa, mutta myös mietityttää.

Kangasalalaisen Pitkäjärven koulun 15-vuotiaat nuoret Nora Nikkinen, Senni Heimosalmi ja Taina Suuniittu toteavat yhteen ääneen, että ulkonäöllä ei pitäisi olla mitään merkitystä. Jos et ole joidenkin ulkonäköstandardien mukainen, niin mitä sitten? Olet silti mahtava persoona”, Suuniittu muistuttaa.

3.6. 7:00

Nora Nikkinen on edellisenä iltana katsonut seuraavan päivän vaatteet valmiiksi. Jes, ihan sikakivat vaatteet! Jotain kuitenkin tapahtuu yön aikana, sillä aamulla Nikkisen mieli on vaihtunut ja päälle menevätkin ihan eri vaatteet.

”Mikä siinäkin on, että aamulla ajattelee, että ei herranjumala, en voi illalla valituissa vaatteissa lähteäkään? Pyrin siihen, että en välittäisi muiden mielipiteistä, mutta kyllä niistä silti välittää. Ehkä alitajuisesti lisään itselleni ulkonäköön liittyviä paineita”, yhdeksäsluokkalainen Nikkinen pohtii.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut