Kysyimme vinkkejä aidosti toimivista kesän perhekohteista: Näitä lukijat suosittelivat – Vielä ehdit kertoa omat vinkkisi!

Ei kannata unohtaa kaupunkilomailuakaan, muistuttaa yksi äiti. Etenkin pienten kanssa matkustaville hyväksi havaitut vinkit ovat arvokkaita. Koululaisille perinteiset huvipuistot yleensä toimivat, mutta iloa voi löytyä myös yllättävistä paikoista.

Terhi Palomaa pyörittää omintakeista Ponimaata Eräjärvellä. Lukija suositteli paikkaa lämpimästi.

23.5. 20:35

Aamulehti

Minne kannattaa suunnata kesälomareissulla pienten lasten kanssa? Entäpä koululaisten tai teinien? Sitä mietitään näin kesän korvalla monissa lapsiperheissä. Aina markkinointi ei nimittäin vastaa todellisuutta.

Kysyimme Aamulehden lukijoilta kokemuksia ja saimme jo tukun mainioita vinkkejä. Näitä aitoja kokemuksia kaipaamme yhä.

Lue lisää: Pikkuväen pettymys on kurja matkamuisto – Mitkä matkakohteet toimivat parhaiten lasten kanssa? Kerro meille kokemuksesi!

Lähimatkailuun suositeltiin muun muassa Kangasalan Raudanmaan Pikkupihaa, Kiviniityn kotieläinpuistoa Sastamalassa ja Eräjärven Ponimaata.

”Viime kesänä vierailimme boheemissa Eräjärven Ponimaassa ja paikka lumosi noin 3-vuotiaan ja aikuisen. Tänä kesänä ehdottomasti uudestaan! Uskon, että lapset viihtyvät paikassa vielä alakouluiässäkin. Lastenhoitohuoneen puute oli miinus, mutta miljöö antaa tämän anteeksi. Sylivauvat on näppärintä kuljettaa rintarepussa, mutta vaunuillakin pääsi alueen ympäri”, vinkkaa lukija.

Pikkulasten kanssa matkustaville paikallisista kohteista suositeltiin myös Viikinsaarta jännittävine laivamatkoineen, Särkänniemen Koiramäkeä sekä Kangasalan Mobiliaa.

”Mobiliassa ei tarvitse mennä edes sisälle, missä voikin olla haastavaa olla koskematta joka paikkaan. Pihassa olevaa, kolikoilla toimivaa kaivuria ovat meidän pikkupoikamme muistelleet silmät loistaen. Sitä sai vääntää ja kääntää”, nimimerkki Kahden pojan äiti kertoo.

Zoolandia saa kehuja

Kauemmas suuntaaville suositeltiin muun muassa Koivuniemen herran Muumaata Merikarvialla: ”Sopii aivan pikkulapsista noin eka-, tokaluokkalaisille. Mukava vanhempien ja isovanhempien kanssa käydä. Hauskaa toimintaa kotieläinten parissa. Jos haluaa välttää hurlumheihuvipuistoja, niin Muu Maa on juuri sopiva paikka vierailulle”, kirjoittaa nimimerkki Riitta-mummo.

Lomakohteet

Näitä lukijat suosittelivat

Erityisesti pienille

Eräjärven Ponimaa, Kallioniemi 14, Eräjärvi. ponimaa.fi

Koivuniemen herran Muumaa, Harjuntie 28, Tuorila (Merikarvia). koivuniemenherra.fi

Kiviniityn kotieläinpuistoa, Iirolantie 108, Sastamala. kiviniitty.fi

Kupittaan Seikkailupuisto, Kupittaankatu 2, Turku. turku.fi/seikkailupuisto

Launeen perhepuisto, Kaarikatu 26, Lahti. lahti.fi/vapaa-aika/luonto-ja-aktiviteetit/puistot-ja-viheralueet/perhepuisto

Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala. mobilia.fi

Nokkakiven puisto, Ruuhimäentie 3, Laukaa. nokkakivi.fi

Raudanmaan Pikkupiha, Ponsantie 1269, Kangasala. raudanmaa.com/pikkupiha

Puuhamaa, Vähikkäläntie 11, Tervakoski. puuhamaa.fi

Viikinsaari, Laivat lähtevät Laukontorilta, Tampere. viikinsaari.fi

Särkänniemen Koiramäki, Laiturikatu 1, Tampere. sarkanniemi.fi/fi/koiramaki

Zoolandia, Eläintarhantie 51, Lieto. zoolandia.fi

Koko perheelle

Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2a, Helsinki. allasseapool.fi

Linnanmäki, Tivolikuja 1, Helsinki. linnanmaki.fi

Miljoona Tivoli, Siltalantie 20, Alavus. tuuri.fi/viihdy/miljoona-tivoli

Powerpark, Puistotie 3, Härmä. powerpark.fi

Ranuan eläinpuisto, Rovaniementie 29, Ranua. ranuazoo.com

Särkänniemen huvipuisto, Laiturikatu 1, Tampere. sarkanniemi.fi

Ähtärin eläinpuisto, Karhunkierros 150, Ähtäri. ahtarizoo.fi

Liedon Zoolandiasta oli tykännyt useampikin lukija.

”Olimme viime kesänä Liedossa, Turun lähellä sijaitsevassa Zoolandiassa. Mukana olivat 4- ja 6-vuotiaat lapset. Lipun hinta on alhaisempi kuin huvipuistoissa ja tekemistä löytyi hyvin molemmille. Aikuisenakin kiva paikka käydä ja varmasti kaiken ikäiset viihtyy. Kotieläintila, muutama itse käytettävä huvipuistolaite, sisäleikkipuisto, pomppulinnoja, polkuautoja, pelihuone, pari vesileikkipaikkaa, trampoliineja yms. Ehdottomasti hyvä paikka koko perheen lomareissulle! Ainoastaan ruokapaikkojen vähyys harmitti, mutta kun ennen lähtöä syötiin tukeva hotelliaamiainen ja lähdettyämme käytiin syömässä päivällistä, riitti puistossa hodarit hyvin välipalaksi. Eikä syömään oikein malttaisi istuakaan kaiken puuhan seassa”, kertoo nimimerkki Julia.

Toinen sai todistaa Zoolandiassa yllättävää iloa myös jo teini-ikää lähestyvän lapsen kanssa: ”Vanhin poikakin lähti pienen esiteinikohtauksen jälkeen innolla mukaan hauskaan, kun tajusi, ettei paikalla ole yhtään tuttuja ikätovereita”, kertoi lukija reissustaan 12-, 9- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa.

Puuhamaa on avattu Janakkala Tervakoskelle jo vuonna 1984, ja yhä se hurmaa pieniä lomalaisia.

Nimimerkki Rompun ja Valtsun äiti vinkkaa leikki-ikäisille Perhepuistoja Lahdessa ja Turun Kupittaalla.

Päiväkoti-ikäisille suosituksia saivat myös Ähtärin ja Ranuan eläinpuistot

Vanha tuttu Puuhamaa nousi myös esiin. Wasalandian lopettamisen jälkeen Puuhamaahan on tullut myös huvipuistolaitteita ja puuhaa riittää vesipuistosta, leikkipuistoihin ja erilaisten kulkupelien kanssa pienille ja vähän isommillekin.

Myös Nokkakiven puisto Laukaalla Jyväskylän lähellä on lukijan kokemuksen mukaan täynnä pienille sopivia huvipuistolaitteita.

Särkänniemi on panostanut viime vuosina isoihin laitteisiin, joten se toimii parhiaten kouluikäisten ja isompien lasten kanssa.

Isommille isoja laitteita

Isompien lasten kanssa isot laitteet vetävät takuuvarmasti paitsi Tampereen Särkänniemeen ja Helsingin Linnanmäelle myös Alahärmän Powerparkiin. Powerparkia suositellaan myös pienempien kanssa. Samalla suunnalla on myös Tuurin Miljoona-tivoli, jossa alle 13-vuotiaat kieppuvat ilmaiseksi.

Lue lisää: Särkänniemen kesään tukku uudistuksia: kävijämäärään rajoitus, aukiolot pitenevät – rannekkeen hintaan korotus

Lue lisää: Onko Särkänniemi enää perheen pienimmille? Kolmevuotias maksaa täyden hinnan, mutta ei edes pääse kaikkiin laitteisiin

Pientenkään kanssa ei tarvitse välttämättä suunnata teemapuistoihin tai maalle, muistuttaa tamperelaisäiti:

”Meillä oli viime kesänä tosi onnistunut kaupunkiloma Helsingissä 2- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. Vuokrattiin Airbnb, jossa oli kiva kun oli oma jääkaappi ja syötiin siellä aamupalat. Kun lapset menivät nukkumaan oli aikuisilla mukava istua omalla parvekkeella. Hotellihuone ei tällaista elämää mahdollistaisi. Seikkailimme ratikalla, kävimme Suomenlinnassa. Lasten suosikkeja olivat erityisesti maailmanpyörä ja Allas Sea Pool.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut