Ylöjärveläinen Johanna Kyrkkö ostaa viikossa maitoa 12–15 litraa, leipää 6–7 pussia ja puurohiutaleita 4–5 pakettia – lue vanhempien vinkit kasvavien lasten ruokahuoltoon

Jääkaapin ovi käy tiheään niin ylöjärveläisen Kyrkön kuin tamperelaisen Kuusiniemen perheessä. Kuinka usein kaupassa pitää oikein käydä, kun teinit pyörivät jatkuvasti keittiössä metsästämässä ruokaa?

Kuuden lapsen perheessä ruokahuolto lähtee monesti liikkeelle riisistä, pastasta ja perunasta. Keitot tehdään 10 litran kattilaan, uuniruoat valtavaan vuokaan. Viikonloppuisin Johanna Kyrkkö tekee kolmen litran uuniriisipuuron ja se riittää yhdeksi illaksi. ”Myös perunamuusi on vähän harvinaisempaa herkkua, sillä viidessä kilossa riittää kuorittavaa ja se on yhden illan urakka. Myös lasagnen teen itse alusta loppuun, joten se on eräänlainen juhlaruoka.”

16.4. 7:00

”Riittääkö siitä mulle ja Jullelle?” koukkaa 18-vuotias Emilia ”Emppu” Kyrkkö katsomassa äitinsä Johannan paistinpannulla lämmittämää ensimmäistä makaronilaatikkoerää.

Vielä äsken valtava uunivuoka oli koskematon, mutta kun ruokapöytään istuu perheen kuudesta lapsesta neljä, makaronilaatikosta on kadonnut jo neljännes. Emilia saa itselleen annoksen ja kaataa 11-vuotiaiden kaksosten Fannyn ja Eemelin otettua ensimmäisen lautasellisen loput paistinpannusta itselleen. 16-vuotias Julius ei jää nuolemaan näppejään vaan Johanna kippaa seuraavan erän paistumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut