Missä iässä eri urheilulajien harrastaminen kannattaa viimeistään aloittaa? Jättiselvitys: 25 suosikkilajin edustajat Pirkanmaalta vastaavat

Milloin lapsen voi aikaisintaan viedä liikuntaharrastuksiin? Miten eri lajeissa suhtaudutaan tavoitteellisuuteen tai muiden lajien harrastamiseen samaan aikaan? Aamulehden selvityksessä on mukana 25 suosittua lajia: alppilajit, baletti, futsal, golf, hiihto, jalkapallo, jääkiekko, kamppailulajit, katutanssi, kilpatanssi, koripallo, lentopallo, nyrkkeily, padel, paini, pesäpallo, ratsastus, salibandy, skeittaus, sulkapallo, taitoluistelu, tennis, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

Nelda Propanchai harrastaa tanssia, Senja Rikala padelia. Kuvissa myös Classicin salibandy- ja Ilveksen futsaljunioreita.

13.2. 7:00

Aamulehti

Mihin ja missä iässä oman lapsen veisi opettelemaan urheilua? Yleensä suosituksissa kehotetaan harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia lajeja, mutta onko se oikeasti mahdollista?

Kysyimme asiaa pirkanmaalaisilta seuroilta. Mukana selvityksessä on peräti 25 eri lajia. Monet seurat ainakin puhuvat monipuolisuuden puolesta, mutta käytäntö jää sille tasolle, että kuormitusta kannattaa pohtia. Käytännössä voi olla mahdotonta harrastaa useampaa lajia, jos harjoituksia on jokaisessa 3–4 kertaa viikossa ja pelit tai kilpailut päälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut