Tamperelaistallilla alkaa uudenlainen ryhmätoiminta koulukiusatuille lapsille: ”Hevonen hyväksyy jokaisen juuri sellaisena kuin hän on” - Perhe - Aamulehti

Tamperelaistallilla alkaa uudenlainen ryhmätoiminta koulukiusatuille lapsille: ”Hevonen hyväksyy jokaisen juuri sellaisena kuin hän on”

Idean äiti Anna-Maija Nummi lupaa toiminnalle jatkoa ja haastaa ratsastusseurat mukaan ympäri Suomen.

Hevonen on tunneherkkä eläin, joka kohtaa jokaisen ystävällisesti, avoimesti ja lempeästi. Sen tietää myös junioreiden kenttäratsastuksen Suomen mestari Arvi Martikainen, joka koki seiskaluokalla koulukiusaamista. Hänestä on kasvanut suuri hevosten ystävä.

4.11. 17:12

Aamulehti

Eräs äiti otti taannoin yhteyttä Tampereen Ratsastusseuran hallituksen puheenjohtajaan Anna-Maija Nummeen. Äidin lasta oli kiusattu koulussa niin pahoin, että hänet oli pitänyt siirtää kotikouluun. Nyt äiti kysyi Nummelta, millä keinolla hän saisi koululaisensa hevosten hyvää tekevään läheisyyteen.

Nummi innostui asiasta heti. Hän sai ajatuksen kiusattujen lasten ilmaisesta pienryhmästä, joka saisi käydä tallilla mukavissa hevoshommissa. ”Hevonen hyväksyy jokaisen juuri sellaisena kuin hän on. Hevonen ei arvostele eikä luokittele ketään esimerkiksi vaatteiden tai ulkonäön perusteella. Se ei välitä edes siitä, mitä kieltä puhut, vaan jokainen saa olla hevosen läheisyydessä juuri oma itsensä. Hevosen kanssa toimiessa kaikki ajatukset keskittyvät siihen, ja ikävät asiat jäävät taka-alalle.”

Matalan kynnyksen pienryhmätoiminta alkaa lauantaina 6.11. Niihama Riding -ratsastuskoulussa Tampereella. ”Aloitamme hevosiin tutustumalla, niiden harjailulla ja heinäpussien täyttämisellä. Halukkaat pääsevät ponin tai hevosen selkään kokeilemaan, miltä se tuntuu. Tavoitteena on hyvä mieli, turvallinen olo ja uusien ystävien löytäminen niin hevosista kuin ryhmäläisistäkin”, Nummi sanoo.

Paikkoja on kymmenen. Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut kuusi 9–12-vuotiasta tyttöä ja poikaa. ”Vielä voi ilmoittautua, ja myös ympäristökunnissa asuvat lapset ovat tervetulleita.”

Jatkoa seuraa

Anna-Maija Nummi haastaa Suomen muut ratsastustallit mukaan tukemaan koulukiusattuja lapsia. ”Ottakaa koppi ideasta ja auttakaa omalta osaltanne näitä lapsia. Tämä on niin tärkeä asia!”

Niihamassa käynnistyy uusi koulukiusattujen ryhmä heti ensi vuoden alussa. ”Perustamme tarvittaessa kaksi ryhmää niin, että ala- ja yläasteelaisille on omansa. Rahasta tämä ei saa jäädä kiinni, jos toiminta lähtee kunnolla laukalle. Uskon, että näin hyvään asiaan löytyy yhteistyökumppaneita rahoittajiksi.”

Toimintaa lapsille

Tampereen Ratsastusseura ry ja Niihama Riding oy tarjoavat koulukiusatuille lapsille mahdollisuuden osallistua ilmaiseen hevoslähtöiseen toimintaan.

Ohjaajina toimivat hevosharrasteohjaaja, pararatsastuksen ohjaaja ja nuorisotyön ammattilainen Kirsi Vetämäjärvi ja ratsastusterapeutti ja sosiaalialan ammattilainen Hanna Oikarainen.

Toimintaan sisältyy seitsemän tapaamiskertaa 6.11. alkaen. Uusi ryhmä starttaa vuoden alussa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ansku.trs@gmail.com.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut