Anni Stenvikin, 7, sydämestä puuttuu vasen kammio – hoitosarjalla on mahdollistettu yksikammioisella sydämellä eläminen: ”Joskus Anni voi joutua sydämensiirtoon”” - Perhe - Aamulehti

Anni Stenvikin, 7, sydämestä puuttuu vasen kammio – hoitosarjalla on mahdollistettu yksikammioisella sydämellä eläminen: ”Joskus Anni voi joutua sydämensiirtoon””

Nokialaisen Anni Stenvikin, 7, sydän on leikattu kolmesti. Apteekissa on ihmetelty, että eivät he voi lapselle tällaisia ikäihmisten lääkkeitä antaa. Hämeenkyröläisen Konsta Viitasen sydänvika on lievä.

Nokialainen Anni Stenvik, 7, ja hämeenkyröläinen Konsta Viitanen, 3, ovat kummatkin sydänlapsia. Stenvik on leikattu kolmesti puuttuvan kammion takia, ja Viitaselta on operoitu keuhkovaltimoläpän ahtauma.­

14.2. 19:54 | Päivitetty 20.2. 8:59

Aamulehti

Nokialaisen Kaisa Stenvikin perheelle selvisi jo rakenneultrassa raskausviikolla 20, ettei heidän toinen lapsensa tulisi syntymään terveenä.

Tyttövauvalla todettiin vaikea sydänvika, HLHS eli hypoplastic left heart syndrome. HLHS:ään ei ole parantavaa hoitoa eikä uutta kammiota voida rakentaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?