Äiti jätti lapset isälle avioeron jälkeen ja lapset saivat kaksi turvallista kotia - Perhe - Aamulehti

Minna Hjelm jätti lapset isälle ja muutti pois, vaikka tunsi olevansa huono äiti: ”Lähdin, jotta lasten ei tarvitsisi elää eron keskellä”

Etä-äiti on sana, jota tamperelainen Minna Hjelm inhoaa. Yhden aikuisen uusperheessä käydään läpi samoja tunteita kuin missä tahansa perheessä, vaikka lapset asuvat pysyvästi muualla. – Olen äiti, vaikka muuttaisin kuuhun ja vaikka viranomaisten mukaan lapseni asiat eivät kuuluisikaan ensisijassa minulle.

Äiti ja lapset pitävät tiiviisti yhteyttä, vaikka eron jälkeen lapset jäivätkin isälleen. Minna Hjelm korostaa, ettei vanhemmuus ole kiinni fyysisestä läsnäolosta.

15.4.2019 10:12 | Päivitetty 15.4.2019 13:33

Aamulehti

Pitää halata niin, että sydämen lyönnit tuntuvat. Minna Hjelm, 42, puristaa 12-vuotiaan tyttärensä ja 16-vuotiaan poikansa eteisessä itseään vasten niin kovaa, että esikoinen pyytää jo päästämään irti.

Minna kertoo ja kertaa, että näin on parempi, vaikka ikävä tuntuu kurjalta. Äiti lähtee perheen yhteisestä kodista, mutta ei lähde lastensa elämästä. Mikään ei muutu, vaikka kaikki kuitenkin muuttuu. Lapset eivät ole syypäitä aikuisten eroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos