Korvikeäidit ovat jatkuvan kiusaamisen kohteena: Äidinmaidolle allerginen Mathilda-vauva tarvitsee elääkseen korviketta – silti tuntemattomat painostavat äitiä imettämään

Imetysviikko nostaa esiin monien korvikeäitien surun ja pettymyksen siitä, ettei oma imetys onnistunutkaan. Korvikeäidit saavat jatkuvasti arvostelua ja tuomitsemista osakseen, vaikka syyt korvikkeiden käytössä ovat ihan muut kuin laiskuus ja itsekkyys. Kahden lapsen korvikeäiti Kristiina Rahkonen toivoo, että oman onnensa nojaan jätetyille korvikeäideille varattaisiin edes yksi päivä vuodesta, kun imettäjiä varten on koko viikko.

Porilainen Mathilda-vauva on joutunut huutamaan kurkku suorana lähes koko pienen elämänsä ajan ennen kuin hänen maitoallergiansa todettiin. Mathilda on äitinsä Kristiina Rahkosen mukaan allerginen äidinmaidolle ja tämän vuoksi pienokainen saa nyt pullosta maidotonta äidinmaidonkorviketta. Vatsavaivat ja huuto loppuivat korvikkeen käyttöön. Silti Rahkonen saa tuntemattomilta ihmisiltä arvostelua ja tuomitsemista osakseen, kun äiti ei imetä lastaan.

4.10.2020 19:00

Kun porilainen Kristiina Rahkonen, 22, ryhtyy kahvilassa syöttämään pullosta äidinmaidonkorviketta nuorimmalle lapselleen, neljän kuukauden ikäiselle Mathilda Ilomäelle, pöytään tunkeutuu usein hyvää ja vähemmän hyvää tarkoittavia vanhempia naisia ohjeistamaan ja tuomitsemaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut