Lapsen arki päiväkodissa paranee, jos aikuiset leikkivät enemmän – Aamulehden tähtijuttu - Perhe - Aamulehti

Kasvatustieteiden tohtori: liian moni suorittaa vanhemmuutta ja tavoittelee lapselleen menestystä – ”Lapsesi ei ole niin ainutlaatuinen kuin kuvittelet”

Päiväkodit tarvitsevat työntekijöitä, jotka haluavat hypätä lätäkköön ja vanhemmat ainakin lapion, ämpärin, hämähäkkimiesasun ja pari pikkuautoa. Kasvatustieteiden tohtori Kaisu Hermanfors palauttaisi lasten arkeen pari peruasiaa. Päiväkotien ongelmien hän ei usko ratkeavan vain henkilökuntaa lisäämällä.

– Etenkin isovanhemmille leikkiminen lasten kanssa on tilaisuus jakaa omaa hiljaista tietoa, kasvatustieteilijä, äiti ja isoäiti Kaisu Hermanfors sanoo.

1.4.2019 10:06

Nyt pitäisi leikkiä. Ei usuttaa lasta pois liepeistä (jotta saisin tehdä näitä aikuisen juttuja), vaan upota mukaan mielikuvitusmaailmaan. Ainakin, jos on uskominen Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tohtoria Kaisu Hermanforsia, 64. Hänellä on uransa varrelta muutamiakin havaintoja lapsista, kasvattamisesta, vanhemmuudesta ja päivähoidosta, vaikka minään totuudentorvena hän ei haluakaan esiintyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: