Mistä apua lastenhoitoon: isovanhemmat auttavat uusperhettä arjen järjestämisessä - Perhe - Aamulehti

Isovanhemmilla riittää hoppua, kun lapsenlapset häärivät hoidossa – Marjukka ja Arto tietävät yhden tärkeän salaisuuden: ”Suutele seitsemän sekuntia”

Verisidettä tärkeämpää Paajolahti-Halmeen uusperheessä on rakkauden osoittaminen tasapuolisesti. Rajatkin ovat rakkautta. Ne isovanhempien on hyvä tuntea ja vetää myös omassa elämässä.

Neljävuotiaan Stellan mielestä mumman luona parasta on hyppiä: sängyllä, sohvalla, trampoliinilla. Marjukka Halme haluaa olla isovanhempi, jolla on aina aikaa, mutta myös ymmärrys omille ja toisten rajoille. ­

22.4.2019 7:53 | Päivitetty 16.10.2019 11:30

Aamulehti

Parhaimmillaan Arto Halmeen ja Marjukka Paajolahti-Halmeen postilaatikossa oli kuusi sukunimeä: Halme, Paajolahti, Paajolahti-Halme, Olsbo, Joro, Kiiveri. Kun lapset muuttivat pois, nimilista typistyi kahteen.

Nimien määrä ei perhettä pahenna, Arto ja Marjukka ajattelevat. Pitkä nimilista kertoo heidän mielestään suuresta turvaverkosta, suorastaan uussuvusta, joka takaa monipuolisen kasvualustan: lapsilla ja lapsenlapsilla on laaja aikuisten turvaverkko ja esimerkkejä erilaisista tavoista elää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?