Lapseton ei ole läheskään aina urasinkku vaan monet elävät tavallista ”prismaperhearkea” – ”Miksi ajatellaan, että lapsettomuus on todella surullinen asia?” - Perhe - Aamulehti

Lapseton ei ole läheskään aina urasinkku vaan monet elävät tavallista ”prismaperhearkea” – ”Miksi ajatellaan, että lapsettomuus on todella surullinen asia?”

Vapaaehtoisesti lapsettomien määrä kääntyi selvään nousuun 2010-luvulla. Samalla lapsettomien ääni on alkanut kuulua aiempaa paremmin. Toimittaja Heini Maksimainen haastatteli vapaaehtoisesti lapsettomia ja yllättyi. Yksikään tarina ei ollut toisensa kaltainen.

Itsekin lapsettoman Heini Maksimaisen haastattelemat lapsettomat ottavat ilon ja hyödyn irti vapaa-ajastaan. Ainoa asia, mikä heitä ajatteluttaa, on lapseton vanhuus.

1.4.2019 7:08

Kun Heini Maksimaisen ystäväpiirissä alettiin viettää kolmekymppisiä, jotain lähti liikkeelle. Se jokin oli vauvajuna. Yhä useampi alkoi suunnitella, että pian on aika hankkiutua raskaaksi.

Ystävät jopa lanseerasivat termin "Pakkosiitos 2014". Nimi oli toki vitsikäs. Taustalla oli kuitenkin totisin tosi: Nyt tai ei koskaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos