Usko ei ratkaise turvapaikkaa

Suomesta turvapaikkaa hakeneiden keskuudessa on ilmeisesti levinnyt käsitys, että kristityksi kääntyminen helpottaa mahdollisuuksia saada lupa jäädä maahan.

Niinpä eri puolilla Suomea on kastettu ihmisiä vaikka uimahalleissa lähinnä niin sanottujen vapaiden suuntausten toimesta. Kotimaa-lehdessä epäiltiin, että osa kastetuista on kuvitellut liittyvänsä tällä tavalla Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Pakolaisiksi ja uussuomalaisiksi pyrkiville olisi levitettävä oikeaa tietoa uskonnonvapaudesta. Turvapaikkapäätökset on tehtävä "uskontovapaasti", joskin uskon takia koettu vaino on huomioitava.

Toisaalta pitää muistaa, että esimerkiksi muslimi ottaa myös riskin kääntyessään kristityksi. Valinnasta voi aiheutua hänelle vaikeuksia oman taustakulttuurin yhteisöissä. Uuteen uskoon siirtyneitä ei siis saa myöskään leimata helpoilla keinoilla maahanmuuttolupaa tavoitteleviksi keinottelijoiksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio